Nikita Mazepin Suurbritannias rajale ei tohiks saada.

Foto: Hasan Bratic/SIPA
Vormel 1
2. märts 2022, 17:38

Venemaa sõitjat ei lubata Suurbritannia F1 etapile (1)

Suurbritannia autospordiliit otsustas, et nende järelvalve all toimuvatel võistlustel ei stardi Venemaa ega Valgevene sportlased. F1 sarjas tähendab see, et juulikus ei saa Silverstone'is starti minna Nikita Mazepin.

Suurbritannia autospordiliidu andmetel ei tohi nende egiidi all toimuvatel võistlustel startida ükski Venemaa ega Valgevene sportlane - seda seoses Venemaa poolt toimuva Ukraina suunas tehtava rünnakuga. See tähendab, et kui juulikuu alguses jõuab F1 sari saareiiki, pole venelane Nikita Mazepin sinna oodatud. Otsus tuleb eelneva otsuse valguses, kuna varasemalt leidis rahvusvaheline autospordiliit (FIA), et Mazepin võiks Suurbritannia GP-l kaasa lüüa neutraalse lipu all. Suurbritannia aga nii ei arvanud ja teatas nüüd, et Venemaa ning Valgevene sportlased pole nende poolt korraldatud võistlustele oodatud.

Suurbritannia organisatsiooni juht David Richard sõnas DailyMaili vahendusel nii: „Kogu Ühendkuningriigi autospordiühendus mõistab hukka Venemaa ja Valgevene poolse Ukraina ründamise ning avaldab solidaarust ja toetust neile, keda käesolev konflikt mõjutab.“

Suurbritannia autospordiliit avaldas lootust, et üheskoos suudetakse praegusele sõjalisele konfliktile lahendus leida.

Haasi F1 tiimi esindav Mazepin jäi mullusel hooajal viimaseks ja tal ei õnnestunud koguda ühtegi punkti. Tema isa Dmitri Mazepin olevat Venemaa presidendi ehk praeguste rünnakute autori Vladimir Putini hea sõber.