Serena (vasakul) ja Venus Williams

Foto: Lisa O'Connor / AFP / Scanpix
Tennis
3. märts 2022, 10:05

PIINLIK! Kuulus ajaleht ei teinud Williamsi õdedel vahet. „Ükskõik kui kaugele me ka ei jõuaks, ei ole see piisav." (2)

New York Times on kahtlemata maailma kuulsaimate ajalehtede edetabelis tipus, aga apsakaid tuleb ette ka neil. Äsja sai ajaleht tennisestaari Serena Williamsi pahameele osaliseks, kui Serena pähe avaldati pilt tema õest Venusest.

Serena ületas uudiskünnise oma sihitud ettevõttega, mille jaoks on ta kogunud juba üle saja miljoni euro. Loo juures ilmus aga Venuse pilt. „Ükskõik kui kaugele me ka ei jõuaks, siis tuletatakse meile meelde, et see pole veel piisav,“ säutsus Williams Twitteris. „Selle jaoks ma kogusingi 111 miljonit Serena Venturesi jaoks. Et toetada ettevõtteid, mis jäävad süsteemi hammasrataste vahele. Isegi minust ei tehta välja. Sa suudad paremat, New York Times.“

Times vastas Williamsile ja võttis süü omaks. Eksimust põhjendati sellega, et pilt ei ilmunud artikli juures veebis, vaid ainult paberkandjal ja siis tehti pilti valides viga. „Parandus ilmub homses lehes,” vahendas CNN ajalehe lubadust.

Praeguseks hetkeks on Williamsi säuts kogunud juba üle 27 000 meeldimise ning seda on jagatud enam kui 5000 korda.

Kuigi Serena on juba 40aastane ning Venus veelgi aasta võrra vanem, siis pole legendaarsed õed tennisega veel hüvasti jätnud. Mõlemad mängisid eelmisel hooajal kolmel suure slämmi turniiril, aga jätsid vahele sügisel USA ning sel aastal Austraalia lahtised. Veel mullu jõudis Serena Austraalias 39aastasena poolfinaali. Tänaseks on Serena langenud maailma edetabelis 241. ning Venus 467. kohale.

CNN tõi enda loos välja veel paar seika, kus ajalehed viimasel ajal mitmel puhul kuulsad afroameeriklased omavahel sassi ajanud. 2018. aastal suri legendaarne Aretha Franklin, aga Fox News kasutas uudise juures pilti Patti LaBelle’ist.

Los Angelese telejaama KTLA reporter küsitles 2014. aastal otse-eetris Samuel L. Jacksonit, ent arvas, et tema intervjueeritavaks on teine Hollywoodi näitleja Laurence Fishburne.