Johannes Hösflot Kläbo.

Foto: NTB/Scanpix
Talisport
4. märts 2022, 14:30

Sõja toimumist ignoreeriv Vene ajakirjanik valas Kläbo kriitikaga üle

Venemaal tehakse nägu, nagu mingit sõda polekski. Või ei mõisteta seal tõepoolest, et nende valitsuse korraldusel tungiti sisse Ukrainasse. Portaalis Sportbox.ru pole sõnagi mainitud sellest, miks on Rahvusvaheline suusaliit (FIS) rakendanud nende sportlaste suhtes sanktsioone. Küll aga ollakse ülimalt pahased Johannes Hösflot Kläbo peale, kes oli öelnud, et venelased ei tohiks Drammeni ja Oslo MK-etapil osaleda.

Norra suusaäss, kes haigestus äsja koroonaviirusega, oli väljendanud pettumust, et Venemaa sportlased ise võistlemisest ei loobunud ning FIS selles olukorras midagi ette ei võtnud.

„Peame kohtlema Vene suusatajaid austusega. Nad on meie kolleegid, kellega puutume pidevalt kokku. Lootsin siiralt, et venelased loobuvad võistlemisest ise ja naasevad koju. Või [kehtestab keelu] FIS. Aga mulle on vastuvõetamatu, et me Norras ahistame või oleme nende suhtes lugupidamatud,“ sõnas ta ajalehele Verdens Gang.

Vene ajakirjaniku Aleksei Železnovi sõnul oli Kläbo sõnavõtt Drammeni MK-etapi eel tema järjekordne trikk.

„Hirmus on mõelda, mis toimub 25aastase norralase peas. Hiinas polnud ta rahul ilmaga, siis survestas FISi ning nüüd soovib, et venelased heidetaks MK-sarjast välja. Ja nüüd tunneb [Kläbo] neile kaasa, kaitseb neid ahistamise eest, mille ta ise esile kutsus. Temaga on midagi lahti ja mida rohkem ta end avalikult väljendab, seda raskem on temast aru saada.“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99