SIHT SILME EES: Roland Kõur (vasakul) ja Mathias Villota võtavad kettagolfi väga tõsiselt.

Foto: Mauri Levandi, Eesti discgolfiliit; kollaaž: Õhtuleht
Spordivaria
8. märts 2022, 08:02

Eesti kettagolfi tõusvad tähed: üks mängib meistriliigas jalgpalli, teine õpib alles 8. klassis

Noored kettagolfiässad astuvad Eestis aina jõulisemalt pildile. Hiljutiste talviste meistrivõistluste viimast ringi alustas liidrina 16aastane Mathias Villota ja kolmandana 14aastane Roland Kõur. Lõpuks jäid mõlemad napilt poodiumilt välja, aga need nimed tasub meelde jätta. Kuttidel on ambitsiooni, töötahet ja silmapaistvad oskused.

2021. aasta juunioride EMi hõbe Mathias Villota kuulub juba praegu Eesti absoluutsesse eliiti. Ta on valitsev Baltimaade täiskasvanute meister, EDGL karikasarja võitja ning ainult kolmel eestlasel – Albert Tammel, Silver Lätil ja Kristo Raigil – on parem PDGA reiting kui tal (998). Mis veelgi muljetavaldavam, ta jooksis sügisel Pärnu Vapruse särgis kolm korda platsile Eesti jalgpalli kõrgliigas.

Roland Kõur on ka käinud jalgpalli- ja kergejõustikutrennis ning mänginud ultimate frisbee't, ent nüüd läheb kogu rõhk kooli kõrvalt kettagolfile. Sellest sai aastate eest Kõuride pere ühine hobi. Haaratud olid nii ema-isa kui ka väike Roland. Pereema enam nii tihti ei mängi, kuid Roland ja isa Magnus käivad sisuliselt iga päev harjutamas, paistku mõnus suvepäike või paukugu pakane.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99