Nikita Mazepin.

Foto: Bradley Collyer/PA
Vormel 1
5. märts 2022, 12:05

AMETLIK! F1 meeskond lõpetas Venemaa sõitja ja sponsoriga koostöö (2)

F1 sarjas osalev Haasi meeskond teatas, et Venemaa päritolu Nikita Mazepin pole enam nende sõitja.

23aastane Mazepin esindas Haasi tiimi, mida toetas tema venelasest isa Dmitri ning tema firma Uralkali. Kui Venemaa tungis 24. veebruaril Ukrainale kallale, asusid kohe levime kuulujutud sellest, mis saab Mazepini saatusest Haasis. Nüüdseks on tehtud otsus, et Vene sõitja enam nende masinasse ei istu ja Venemaa sponsorite raha ei taheta. Haasi tiimijuhti Günther Steineri sõnul ei tohiks Venemaa sponsorist loobumine tiimi käekäiku liialt mõjutada - nii vahendas vormeliportaal planetf1today.net.

„Haasi F1 meeskond on otsustanud koheselt lõpetada koostöö Uralkali ja sõitja Nikita Mazepiniga,“ seisis tiimi teadaandes. „Sarnaselt ülejäänud F1 kogukonnaga on meie tiim šokeeritud ja kurb Ukrainasse tungimise pärast. Loodame rahumeelset lahendust sellele konfliktile,“ kommenteeris Steiner.

Hetkel pole päris kindel, kes Mazepini koha saab, kuid kõige tõenäolisemaks peetakse tiimi asendussõitjat Pietro Fittipaldit, samas ei tohiks vormeliuudiste portaali planetf1.com andmetel välistada ka sellist meest nagu Antonio Giovinazzi.