KULDNE KOLMIK/KUUIK! Vasakult: hõbemedalist Oleksandr Kazik abilise Serhij Kutšerjavõiga, Boys Babar ja kuldne Vitalij Lukjanenko ning pronksil lõpetanud Dmõtro Sujarko koos Oleksandr Nikonovõtšiga.

Foto: Thomas Lovelock/OIS
Olümpia
5. märts 2022, 19:20

ÕL PEKINGIS | KOLMIKVÕIT! Avapäeval kolm kulda teeninud Ukraina sportlased jõudsid paraolümpiale sõja ja õhku lastud silla kiuste

Ukraina 54-liikmeline delegatsioon pidi alustama teekonda Pekingi paraolümpiale 24. veebruaril. Samal päeval alustas Vladimir Putin sõda Ukraina vastu. Läbi ime – ja seda rõhutavad kõik ukrainlased – on nad Hiinas päral. „See on märk, et Ukraina oli ja jääb riigiks. See on sümbol, et Ukraina elab!“ rõhutas riikliku paralümpiakomitee president Valeri Suškevõtš.

Kohe võistluste avapäeval hiilgasid ukrainlased laskesuusatamises, kus võideti 18 medalist suisa seitse. Nägemispuudega meeste sprindidistantsil võeti kolmikvõit: oma seitsmenda paraolümpiakulla teenis Vitalij Lukjanenko, kes vaid paar päeva tagasi oli piinavas teadmatuses, kas tema sõjakoldesse jäänud naine ja tütar on ikka elus.

Edasi lugemiseks: