Kristjan Ilves.

Foto: Terje Pedersen/NTB
Talisport
6. märts 2022, 16:46

Tuuleloteriis kaotanud Ilves suusarajale ei läinud

Oslos toimunud kahevõistluse MK-etapi võitis taas Jarl Magus Riiber. Hüppevõistlusel ebaõnnestunud Kristjan Ilves suusarajale ei läinud.

Pühapäeval segas suusamäel kaarte keerutav tuul, mistap viimased 10 sportlast pidid hüppama üsna keerulistes oludes. Näiteks oli Pekingi suure mäe olümpiakuld Jörgen Graabak 38. ning normaalmäe olümpiavõitja Vinzenz Geiger 41. Lörri läks ka Ilvese võistlus, kes tegi 108meetrise hüppe ja sai alles 30. Koha. Ta pääsenuks suusarajale liidrist hiljem kaks minutit ja 46 sekundit hiljem, aga sarnaselt Geigerile eestlane 10 km sõiduks starti ei asunud.

Hüppevõistluse võitis 131meetrise hüppe teinud austerlane Mario Seidl, keda 43 sekundi pärast asusid jälitama tema koondisekaaslane Franz-Josef Rehrl ja laupäeval Holmenkollenis esikoha teeninud Riiber, kes püüdsid poolel võistlusmaal liidri kinni. 

Peagi jättis Riiber austerlased maha ning võttis järjekordse esikoha. Seidl kaotas talle finišis 17,8 sekundiga, marulise lõpuga tõusis kolmandaks üheksandalt kohalt startinud norralane Jens Luraas Oftebro (+31,3). Rehrl leppis neljanda kohaga (+39,0) ja viiendaks tõusis 14. konkurendist möödunud soomlane Ilkka Herola (+45,0). 

Holmenkolleni MK-etapi 20 parimat.

Foto: Fis-ski.com

Hüppevõistlusel ebaõnnestus ka MK-sarja üldliider Johannes Lamparter, kes suutis rajal tõusta 14. kohalt kaheksandaks. See tegi aga hooaja üldseisu väga põnevaks, sest kahe Schonachi etapi eel on austerlase edu Riiberi ees alla 20 silma.