Dener Jaanimaa.

Foto: Martin Ahven
Käsipall
7. märts 2022, 10:52

Dener Jaanimaa jääb Jaapanisse veel kaheks hooajaks (1)

Peaaegu normaliseerunud spordielu sai jälle tagasilöögi, kui koroonaviiruse tõttu jäi Saksamaal pidamata mitu eestlaste koduklubide kohtumist. Küll oli aga väga tihe ja edukas nädal meie „soomlastel“ ning Dener Jaanimaa lõpetas esimese hooaja Jaapanis, kus ta Daido Steel HC-ga veel kaheks aastaks lepingut pikendas.

Jaapani meistriliigas jääb Daido Steel HC-l veel üks edasilükatud kohtumine pidada, aga klubi šansid nelja parema meeskonna finaalturniirile jõuda olid juba kadunud ning Daido vabastas Dener Jaanimaa järgmisel nädalal peetavate rahvuskoondise MM-valikmängude jaoks varakult.

Jaanimaa: juba viie mängu järel pakuti uut lepingut

„Klubis töötavad väga mõistlikud inimesed ja mul lubati lahkuda, et saaksin puhata enne Eesti koondise mänge. Ehkki panime vahepeal kokku kuuemängulise võiduseeria, olid võimalused finaalnelikusse jõuda praktiliselt kustunud enne meie liitumist,“ viitas Jaanimaa ka eestlasega koos Daidosse tulnud prantslasest eksmaailmameister Igor Anicile.

Daido sai hooaja esimesest kümnest mängust vaid kolm võitu ning paralleeliks – Jaanimaa liitumise järel võideti üheksast kohtumisest kuus. Põhiturniiri kuuendal kohal lõpetava Daido kasuks viskas Eesti koondise paremsisemine 11 liiga- ja karikamänguga kokku 77 väravat.

Eelmisel nädalal kaotas Daido esikoha pärast võitlevale Toyota Auto Body'le 29 : 32 (15 : 13), Jaanimaa tabas kuus korda. „Isiklikus plaanis võin kindlasti rahule jääda. Sain palju mänguaega ja usun, et tegutsesin edukalt. Tõestuseks pakuti juba viie mängu järel uut lepingut,“ teatas Daidoga veel kaheks aastaks käed löönud Jaanimaa.

„Esimesed viis meeskonda liigas on suhteliselt head. Jaapani mängijad on väga kiired ja osavad, eriti üks-üks olukordades. Rünnakupool on tiimides kõrgel tasemel ning see, et kaitses jäädakse vahel kasvult ja jõult alla, mulle sobis. Sain palju visata ja lisaks mõnes kohtumises küllap kümmekond väravasöötu anda,“ võttis Jaanimaa hooaja kokku.

„Viimastes voorudes kaeti mind juba personaalselt või siis tuldi väga kõrgelt peale, aga see lõi võimalusi jälle teistele. Hooaja algusele lisaks segasid Daidot mõne võtmemängija vigastused, aga usun, et edaspidi võitleme kindlasti kõrgete kohtade nimel,“ vaatas neljal korral Eesti parimaks käsipalluriks valitu tulevikku.

Viitkar ja Karjaa BK-46 jätkavad võidulainel

Soome meistrisarjas peeti eelmisel nädalal kaks vooru. Helsingi Dicken juhtis Riihimäe Cocksi vastu parimal juhul seitsme väravaga, ent pidi vastu võtma valusa 25 : 27 (16 : 10) kaotuse. Laupäeval alistas Dicken aga Grankulla IFK 29 : 20 (16 : 10). Armi Pärt viskas mõlemas kohtumises pealinlaste kasuks kolm väravat.

Samade vastastega kohtusid ka Markus Viitkar ja Karjaa BK-46. Liigaliider oli üle Grankullast 33 : 21 (15 : 10) ja tegi siis midagi uskumatut Cocksi vastu. 49. minutil oli Karjaa 25 : 30 taga, Viitkari väravaga algas tagaajamine, mis lõppes 35 : 31 (16 : 18) võiduga! Eesti koondise joonemängija arvele jäi mõlemas eelmise nädala mängus neli tabamust.

Rumeenias alustati karikavõistlustega ja esimeses ringis pidi Bukaresti Steaua kõvasti vaeva nägema, et 33 : 29 (17 : 15) alistada esiliigas mängiv CSM Oradea. Martin Johannson viskas Steaua kasuks kaks väravat.

Saksamaa Bundesligas naasis pärast pikka pausi võitude teele Rhein-Neckar Löwen. Kaitses rabanud Mait Patrail jäi resultatiivsuspunktideta, aga „lõvid“ olid 33 : 31 (15 : 13) üle liigatabeli viimasest GWD Mindenist. Löwen hoiab 17 punktiga kümnendat kohta. Karl Toomi ja Karl Roosna tööandjate kohtumised madalamates liigades lükati koroonaviiruse tõttu edasi.

Alfred Timmo ei jõudnud vigastusest paraneda, et osaleda Fjellhammer IL-i 28 : 23 (16 : 10) võidumängus Sandefjordi üle. Heitlus Norra kõrgliiga viimasele veerandfinaali viivale kohale tuleb põnev, sest neli vooru enne põhiturniiri lõppu on Bækkelagetil kaheksandana 19 punkti, kuklasse hingamas Fjellhammer 18 ja Halden 17 silmaga.