Klen-Kristofer Kaljulaid sai MK-etapil viienda koha.

Foto: Carlos Ferreira
Spordivaria
7. märts 2022, 15:08

Eesti judokad jäid MK-etapil napilt poodiumilt välja

Möödunud nädalavahetusel toimunud Praha MK-etapil saavutasid Eesti judokad Klen-Kristofer Kaljulaid ja Mattias Kuusik viienda koha.

Kokku osales kõrgetasemelisel Praha MK-etapil 525 judokat 42st riigist. Eestlastest maadlesid Oscar Pertelson kaalukategoorias -66 kilo ning Klen-Kristofer Kaljulaid ja Mattias Kuusik kaalukategoorias -90 kilo.

Kaljulaid oli võistlusel kolmanda asetusega ning esimeses ringis vaba. Eelringides võitis ta Kanada sportlast Louis Krieber Gagnoni ja seejärel alistas Šveitsi judoka Simon Gautschi. Veerandfinaalis pidi aga Kaljulaid vastu võtma kaotuse bulgaaria sportlaselt Ivaylo Ivanovilt, kes võitis hiljem võistluse kuldmedali.

Kaljulaid pääses edasi lohutusringi, kus alistas prantslase Hugo Grandhaie. Lohutusringile järgnenud pronksimatšis pidi ta tunnistama Araabia Ühendemiraatide judoka Aram Grigoriani paremust. Lõpparvestuses jäi Kaljulaidi tulemuseks MK-etapi 5. koht.

Kuusik oli võistlusel neljanda asetusega ning esimeses ringis vaba. Eestlase esimeseks vastaseks oli tšehh Radim Knapek, kelle ta võitis. Seejärel alistas ta Marco Bubanja Austriast. Veerandfinaalis alistas Kuusik lisaajal waza-ari'ga prantslase Hugo Grandhaie. Poolfinaalis pidi aga tunnistama hilisema võitja bulgaarlase Ivaylo Ivanovi paremust. Paraku kaotas Kuusik ka pronksimatši, kus peale jäi Austria judoka Wachid Borchashvil. Ta saavutas 5. koha.

Pertelson alustas kahe võiduga. Esimeses kohtumises oli tema vastaseks Küprose judoka Irodotos Kelpis. Teises ringis alistas eestlane Scott Thomsoni Suurbritanniast. Kolmandas ringis pidi aga ta tunnistama hispaanlase Daniel Perez Romani paremust.