Eesti laskesuusatajad kandsid täna Otepää MK-etapil Ukraina lipu värvides peapaelu. Pildil Rene Zahkna.

Foto: Aldo Luud
Talisport
10. märts 2022, 17:46

Regina Oja organiseeris Eesti koondisele Ukraina värvides peapaelad (2)

Eesti laskesuusatajad kandsid täna kodusel MK-etapil Ukraina lipu värvides peapaelu. Kalev Ermitsa sõnul tekkis säärane idee tema elukaaslasel Regina Ojal eelmisel nädalavahetusel Soomes Kontiolahtis, kus Tšehhi koondis juba kandis sinikollaseid mütse.

„Ta kontakteerus esmaspäeval meie ametliku riidetootjaga ja täna saime need kätte,“ rääkis Ermits pärast tänast 10 km distantsi. „Hea meel on sellega näidata oma toetust Ukrainale.“

Ideed kiitis ka endine Ukraina tipplaskesuusataja Vitali Kiltšitski, kellega Ermits intervjuutsoonis trehvas. „Ta ütles, et väga kihv, et seda kanname,“ vahendas eestlane.

„Ühel kevadel õnnestus tema ja Rolandiga (Lessing) koos käia metsa istutamas, hea töömees, rõõm teda näha. Ta tegutseb praegu Eesti ja Soome kandis ning tuli siia Ukraina tüdrukutele appi.“

Ukraina A-koondis Otepääl sõja tõttu ei võistle, kuid siia õnnestus reisida Lvivist pärit õdedel Julial (20) ja Olena (17) Horodnal, kelle eest hoolitseb siin Tšehhi koondis. Kumbki pole varem MK-sarjas osalenud.

„Ukraina laskesuusaliidu president Volodõmõr Brõnzak küsis, kas me saame hoolitseda kahe noore laskesuusataja eest, kes muidu oleks võistlustel täiesti omapäi. Aitame rõõmuga,“ sõnas Tšehhi koondise juht Karel Halberstadt väljaandele Nordic Magazine.

Kusjuures Ermitsal endal oli võistluste ajal peas tavaline pael, kuid intervjuud andis ta juba Ukraina värvides peakattega. Miks, seda ei taibanud ajakirjanikud küsida, sest saime erinevusest alles hiljem aru.