George Russell roolimas Mercedese vormel 1 masinat, millel pole küljepontoone. Kas teised meeskonnad lepivad selle lahendusega või astuvad nende vastu sõtta?

Foto: PA / Scanpix
Vormel 1
10. märts 2022, 19:05

MÄNG HALLIS ALAS: kas Mercedese vormelite uus disain on seaduslik? „See on reeglite ekstreemne tõlgendus.“

Uuest hooajast mõõdavad vormel 1 sarjas teid uute reeglite põhjal valmistatud masinad. Mõned hooajad tagasi võttis Mercedes kasutusele rooli asendit muutnud DAS-süsteemi, 2009. aastal sai nende eelkäija Brawn GP teiste ees suure edu reeglite halli alasse kuuluva difuuseriga. Tänavu üllatas Mercedes vormeliga, millel pole küljepontoone. Nii on peagi algava hooaja eel laual küsimused, kui suure edu see neile annab ja kas asi on aus.

Tänasel päeval vormel 1 spordisuuna juhina töötav Ross Brawn tunnistab, et hõbenoolte disain tuli neile üllatusena. „Pole kahtlust, et Mercedese kontseptsiooni me ei osanud oodata. See on reeglite ekstreemne tõlgendus,“ ütles Brawn F1 TVle antud intervjuus. „Paratamatult selle tõlgenduse üle tuleb vaidlusi. Uute reeglite puhul on see paratamatu. Isegi kui me üritame sulgeda tagauksi, ja uskuge mind, oleme sulgenud neid sadu, suudavad vormel 1 meeskonnad välja tulla äärmuslike uuendustega.“

Edasi lugemiseks: