Kerr Kriisa aitas Arizona võidule, kuid vigastas loetud sekundid enne lõppu hüppeliigest. Lõpuks toimetati ta hallist minema ratastoolis.

Foto: Fotod: AFP/Scanpix; Twitter/@ByPatForde
Korvpall
11. märts 2022, 10:11

Hea mängu teinud Kriisa aitas Arizona poolfinaali, kuid sai vigastada. Tiimikaaslane: loodame, et Kerr naaseb peagi, sest vajame teda

Eesti korvpallikoondislane Kerr Kriisa aitas tulemusliku mänguga Arizona Wildcatsil jõuda Pac-12 konverentsis poolfinaali, ent tegi loetud sekundid enne matši lõppu hüppeliigesele haiget. Hetkel pole teada, kui pikk vigastuspaus mängujuhti ees ootab, kuid usutavasti pani see suure põntsu meeskonna tiitlilootustele.

21aastane Kriisa maandus viimase veerandaja lõpus õnnetul kombel meeskonnakaaslase Christian Koloko jalale ning jäi seejärel oiates põrandale lamama. Pisut hiljem selgus, et eestlane ei suuda enam oma paremale jalale toetuda. Ta aidati väljakult minema, pärast lahkus korvpallur hallist ratastoolis.

Selleks hetkeks jäi mängida veel 32 sekundit. Arizona juhtis 80 : 77 Stanfordi ees, lõpuks tuli võit skooriga 84 : 80. Väljakul 33 minutit viibinud Kriisa tõi kümme punkti, viis tulemuslikku söötu, kaks vaheltlõiget ja ühe lauapalli. Ta tabas üheksast teele saadetud kaugviskest kolm ning kahest vabaviskest ühe. Väljakult sooritatud 11 viskest läbis korvirõnga kolm (27,3%). Mäng oli ülimalt tasavägine: Arizona suurim edu oli seitse punkti ning eduseis vahetus mõlemale meeskonnale kokku 22 korral.

Hetkeseisuga pole teada, kui tõsine on Kriisa vigastus. Ka Arizona peatreener Tommy Lloyd jäi olukorda kommenteerides nõutuks. „See on mingisugune hüppeliigese nikastus. Mul pole selle tõsidusest vähimatki aimu,“ tõdes ta pärast mängu ajakirja Sports Illustrated vahendusel.

Samuti ei teadnud juhendaja, kas tagamängija saab turniiril veel osaleda: poolfinaal Colorado vastu toimub juba reedel ning finaal on kavas laupäeval. „Mõistagi tegi see meie olukorra raskeks. Peame tunde järgi vaatama, ma ei hakka praegu otsuseid tegema,“ sõnas Lloyd.

Ilmselt on Arizona meeskonnal praegu palju küsimusi. Isegi, kui Kriisa peaks imekombel finaaliks tervenema, kas tasub neil temaga riskida? Pac-12 konverentsist on tähtsam NCAA turniir, mis algab 17. märtsil ning kuhu pääseb 68 meeskonda. USA TODAY Sportsi andmetel tagab Arizona selleks esimese asetuse.

Kriisa, kes on meeskonna liider tulemuslike söötude (4,9 mängu kohta) ja tabatud kaugvisete (kokku 78, keskmiselt 2,5) arvestuses, on Arizonale mõistagi oluline lüli. Lisaks toob ta igas matšis keskmiselt 10,1 punkti.

Tiimi suurim skoorikütt Benedict Mathurin loodab, et Kriisa saab peagi palliplatsile naasta. „Kerr on meeskonnale väga tähtis. Ta on meie [parim] mängujuht ning tal on tiimile suur mõju. Kui ta on meiega, siis mängime hästi,“ sõnas Arizona mängu kohta keskmiselt 17,3 punkti toov tagamängija. „Saagu, mis saab, kuid loodame, et ta naaseb peagi, sest vajame teda.“

Kriisa ise jäi pärast mängu positiivseks. „Vaata, kuidas me võidame kõik,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias.