Dominik Windisch

Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / Scanpix
Talisport
14. märts 2022, 20:33

Äsja Otepääl võistelnud laskesuusatamise maailmameister teatas karjääri lõpetamisest (3)

2019. aastal Östersundis maailmameistriks tulnud ja kolm olümpiamedalit võitnud Dominik Windisch teatas karjääri lõpetamisest. Äsja osales laskesuusataja ka Otepää MK-etapil ning tema karjääri viimaseks jääb eelolev nädalavahetus Holmenkollenis.

32aastane Windisch teatas karjääri lõpust pressikonverentsil. „See mõte on mu peas tiirelnud terve hooaja ja olen selle hoolega läbi mõelnud. Hooaja ettevalmistus läks hästi, aga talvel on olnud palju raskeid hetki. Jaanuarist alates hakkas hooaeg minema ülesmäge ja selle tipphetkeks oli kindlasti olümpiamängude viies koht ühisstardiga sõidus. Pärast seda mõtlesin, et ehk on aeg. Samas kaalusin ka, et äkki peaksin ühe hooaja veel tegema. Vestlesin korduvalt nii pere kui treeneritega ja otsustasin, et ikka praegu on õige aeg. Osaliselt on põhjus ka see, et mul pole enam uusi eesmärke. Olen endast alati andnud kõik. Nüüd tahan Oslos hästi võistelda ja siis hakkan aprillis oma tuleviku peale mõtlema,” teatas ta.

Otepääle eelnenud Kontiolahti MK-etapi pidi Windisch positiivse koroonaproovi tõttu vahele jätma. Tehvandil võistles 2019. aasta ühisstardiga sõidu maailmameister ainult meeste sprindis, kus leppis kahe trahviga 64. kohal.

Kuigi Itaalial pole olnud meeste või naiste teates viimastel aastatel eriti õnne, siis on nad segateates olnud alati hirmtugevad. Oma kuuest tiitlivõistluste medalist teeniski Windisch lausa neli segateates, millest omakorda kolm tulid koos Lisa Vittozzi, Dorothea Wiereri ja Lukas Hoferiga. 2014. aasta olümpial oli Vittozzi asemel nelikus Karin Oberhofer, ülejäänud liikmed olid samad.