Kristin Tattar on hooaega USAs alustanud edukalt.

Foto: PDGATour
Spordivaria
15. märts 2022, 08:59

TUGEV ALGUS: Kristin Tattar astub maailma parimate seas poodiumilt poodiumile (2)

Eesti parim kettagolfimängija Kristin Tattar saavutas USA profituuri teisel etapil, Texase osariigis toimunud Waco Openil 2. koha.

Algus oli raske, sest võistlejaid kimbutas avapäeval tugev tuul. Tattar kogus ringi peale kaks double-bogey't ja lahkus rajalt koondskooriga 69 (2 üle par'i), mis andis 5.–11. koha. „Märkasin, et ma ei suutnud alati teha õigeid valikuid,“ kommenteeris eestlanna Instagramis avaringi.

Teine ring õnnestus Tattaril märgatavalt paremini. Halvimad rajad õnnestus läbida bogey'ga, teemandina särab skoorikaardil 9. korvi eagle. Ringi peale kokku tegi ta 64 viset (–3) ja tõusis viimaseks päevaks juhtgruppi. Soomlannast liider Eveliina Salonen edestas teda kolme viskega, 2. ja 3. koht olid vaid viske kaugusel. „Mul oli palju probleeme lähenemisvisetega,“ märkis Tattar teise ringi kohta.

Otsustav ring kulges 14. korvini suurepäraselt, sest kirjas olid vaid par'id ja viis birdie't. Siis tuli esimene bogey, millele Tattar vastas kahe järjestikuse birdie'ga, ent 17. korvi double-bogey nullis võidušansi. Finaalringi tulemuseks jäi 63 viset (–4) ja terve turniiri omaks 196 viset (–5). Võistluse võitis ameeriklanna Valerie Mandujano 192 viskega ning kolmandaks tõusis fantastilise viimase ringi (–8) toel valitsev maailmameister Catrina Allen, kes läbis turniiri 199 viskega. Salonen langes esikohalt üheksandaks (202 viset).

„Viimasel ringil tundsin, et tuul puges jälle mu pähe,“ ütles Tattar. „Aga oma puttimisega olen rahul. Jah, tegin mõned vead, aga tervikuna tundsin end griinil hästi.“

Võistluse peale tabas ta 10 meetri ringi seest 71% puttidest ja 20 meetri ringist 22% visetest. Mõlemad näitajad on esikolmikust parimad. Raja piiridest väljumise (OB) eest teenis Tattar kokku viis karistusviset, võitja Mandujano neli.

Oma profituuri debüüdi tegi sel võistlusel tartlanna Keiti Tätte, kes sai 215 viskega (+14) 25. koha. „Mängisin väga halva esimese ringi (79 viset ehk +12 – M. T.). Putt ei õnnestunud ja valisin vastutuulega valesid kettaid. Järgmised kaks ringi olid stabiilsemad ja leidsin putikindluse,“ kirjutas ta Instagramis.

„Tervikuna olid emotsioonid imelised. Nägin esimest korda elus korraga nii palju häid mängijaid ja nii palju pealtvaatajaid, kes ergutasid kõiki. Armastan seda elu!“

Tätte puttis turniiril 10 meetri ringist 63- ja 20 meetri ringist 14protsendilise täpsusega. OB-sse lendas ta ketas kokku kaheksa korda.

Võistluse lõpetas 47 naist.

Tuuri avaetapil 3. koha saavutanud Tattar tõusis üldkokkuvõttes Alleni järel teiseks. Tätte ei saanud veebruari lõpus Las Vegas Challenge'il haiguse tõttu osaleda.

Märtsi esimesel nädalavahetusel võistlesid eestlannad A-kategooria turniiril nimega Memorial Championship, mille Tattar võitis ja Tätte oli kaheksas.

Meeste klassis võistles Waco Openil samuti kaks eestlast. Albert Tamm tegi kolm stabiilset ringi ja jäi 180 viskega (–9) jagama 28.–33. kohta. Tattari elukaaslane Silver Lätt oli pisut rohkem hädas ja sai 191 viskega (+2) 77.–80. koha.

Võistluse võitis viiekordne maailmameister Paul McBeth, kes juhtis avaringist saati ja tegi kokku 166 viset (–23). Teise koha saavutas Luke Humphries (169 viset) ja kolmandat-neljandat jäid jagama Joel Freeman ja Chris Clemons 172 viskega. Võistluse lõpetas 118 meest.

„Oh sa poiss, kuidas ma olen hädas oma mängu leidmisega,“ kirjutas Lätt Instagramis. „Hooaeg on käivitunud aeglaselt, aga pole hullu, see on alles algus. Õpin vähe paremini tundma oma koti sisu tuulistes oludes, sest seda ei saa kodumaal harjutada. Siin on olnud hullumeelselt tuuline. Latitude 64 Glory'st on saamas sellistes olukordades tagantkäeviske jaoks minu absoluutne lemmik.“