Tartu Bigbanki meeskond.

Foto: Pärnu VK
Võrkpall
16. märts 2022, 20:41

Võrkpallimeistrivõistlustel selgus esimene poolfinalist. Toobal: isegi väga halval päeval me ei tohiks nii halvasti mängida

Võrkpalli Credit24 Eesti meistrivõistlustel alistas Tartu Bigbank kolmandat korda järjest Tallinna Selveri ning sammus finaali.

Tartu Bigbank võitis poolfinaalseeria 3 : 0, sama tulemusega päädis viimane mäng, kusjuures Selver teenis geimides vaid 13, 18 ja 12 punkti. Tartlased rebisid eest juba geimide alguses ning kontrollisid neid algusest lõpuni, muutust mängu ei toonud ka mitmed vahetused. Tartu meeskonna jaoks jäi kirsiks tordil mängu lõpp, kui viimase punkti tõi ründelöögiga lühikesekasvuline sidemängija Ronald Järv, vahendab volley.ee

Selveri peatreener Andres Toobal tunnistas, et hoolealuste esitus jättis kõvasti soovida. „Nad ei pidanudki täna eriti midagi tegema, ise andsime ära selle mängu. Aga isegi väga halval päeval me ei tohiks nii halvasti mängida. Eks me peame pronksimängule mõeldes selle siin ära unustama, sellise emotsiooni pealt. Tuleb maha rahuneda ja läheme pronksiseeriasse võitlema,“ sõnas peatreener.

Tartu meeskonna resultatiivseimana tõi Martti Juhkami 23 punkti (+21), Alex Saaremaa lisas 14 silma (+12). Selveri edukaimana panustas Mihkel Nuut 7 punkti (+2). Tartu vastuvõtt oli 42%, rünnak 63%, blokist saadi 8 punkti ja servilt 8 ässa (eksiti 10 pallingul). Selveri vastuvõtt oli 37%, rünnakuid lahendati 36protsendiliselt, blokiga teeniti vaid üks punkt ning servil ei löödud ühtegi ässa.

Tartu meeskonna libero Rait Rikberg tunnistas, et võit tuli lihtsalt. „Me ei andnud neile üheski geimis hingamisruumi ja suhteliselt kiirelt murdsime nad ära,“ selgitas ta.