Dener Jaanimaa ja Mait Patrail ennastsalgavalt kaitsetööd tegemas vastaste ohtlikuimate meeste Tobias Wagneri ja Nikola Bilyki vastu.

Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit
Käsipall
18. märts 2022, 08:47

Võõrsil napi kaotuse saanud käsipallikoondise peatreener: tegime viimaste aastate ühe parema esituse

Eesti käsipallikoondis kaotas 2023. aasta MM-valiksarjas võõrsil Austriale 33 : 35.

„Usun, et tegime viimaste aastate ühe parema esituse. Võitlus, mida poisid platsil näitasid, oli fantastiline. Kaotuse üle ei saa olla õnnelik, aga oleme mängus sees ja parem selgub pühapäeval. Loodan väga, et rahvas tuleb meid Kalevi spordihalli toetama,“ vahendas käsipalliliit Bregenzis toimunud matši järel Eesti koondise peatreeneri Thomas Sivertssoni sõnu.

Tempokalt alanud kohtumises viisid Mait Patrail, Karl Toom ja Dener Jaanimaa Eesti kaheksandaks minutiks 6 : 4 juhtima, Rasmus Otsa tõrjete ja Jaanimaa tabamuse järel oli veerandtunnise mängu järel tablool juba Eesti eduseis 11 : 6.

Seejärel 1250 pealtvaataja ees mänginud austerlased tõhustasid kaitset, mis muutus kohati üliagressiivseks ja skoor enam sama tempoga ei kasvanud. Heasse hoogu läks kodumeeskonna väravavaht Ralf Patrick Häusle, kes peatas nii Patraili kui Karl Roosna karistusvisked. Henri Sillaste viis eestlased veel ette 15 : 12, aga vastaste suurim täht Nikola Bilyk tassis Austria viigini. Pikemale puhkepausile läks Eesti veel Ott Variku tabamusest napis 16 : 15 eduseisus.

Teisel poolajal sai üha parema hoo üles Bilyk, kes viis 36. minutil Austria üle pika aja ette ning viis minutit hiljem oli kodusatsi edu juba neli väravat – 24 : 20. Eesti asendas seejärel rünnakutel väravavahi seitsmenda väljakumängijaga, lasi küll hooti paar palli tühja väravasse visata, ent tuli mängu tagasi.

Paksu pahandust tekitanud joonemängija Tobias Wagneri kaheminutiline karistuse edukalt ära kasutanud Eesti jõudis Variku kahe järjestikuse värava ning Otsa suurepärase üleväljaviskega viis minutit enne matši lõppu 31 : 31 viigini. Kuid viimastel minutitel õnnestus paremini Austria, kes võitis mängu 35 : 33.

„Me kõik peame aru saama, et me pole siin paaris soosikud ja Austria on pidevalt MM- ja EM-finaalturniiridel mängiv võistkond. Suure osa avapoolajast tegutsesime väga hästi, kuid jäime siis pisut hätta vastaste agressiivsusega. Aga võitlesime rasketest seisudest tagasi ja selle üle võime uhked olla,“ lisas Sivertsson.

Eesti resultatiivseimad olid Toom seitsme, Jaanimaa kuue ning Sillaste ja Varik viie väravaga. Vastastel tabas Wagner üheksa ja Bilyk kaheksa korda. Pühapäeval kohtutakse Kalevi spordihallis, kahe mängu kokkuvõttes parem tiim kohtub järgmises ringis Islandiga.