Eesti koondis.

Foto: Aldo Luud
Käsipall
18. märts 2022, 14:25

Abitreener Noodla: „Oli variante mäng ära võita, aga jätsime endale võimaluse edasi pääseda.“

Eesti meeste käsipallikoondis kaotas MM-valiktsükli kohtumises võõrsil Austriale, kuid kodumänguks jäeti kõik võimalused ellu – nii arvas meie esinduse abitreener Martin Noodla.

Eesti suutis avapoolajal minna korra lausa 11 : 6 juhtima, kuid hiljem sai Austria ilusti mängu tagasi ja poolajaks oli meie edu 16 : 15. Teisel poolajal jäädi mitme korral taha, veidi enne lõppu jõuti küll viigini, kuid kokkuvõttes tuli vastu võtta 33 : 35 kaotus. Abitreener Martin Noodla hinnangul jäeti end sellega pühapäeval toimuvaks korduskohtumiseks ilusti mängu. „Võib rahule jääda, jätsime endale reaalse võimaluse edasi saada. Võõrsil kahe väravaga kaotada pole paha, kuigi oli variante ka see mäng ära võtta,“ muljetas Noodla.

Kõige rohkem pitsitas seekord joonemängijate pealt, sest kui tavaliselt on rotatsioonis selliseid mehi 3-4, siis seekord oli ainsana rivis kapten Martin Johannson. „Eks Mait (Patrail) asendas teda vahepeal. Suures plaanis saime hakkama, kuigi tulid sisse mõned väsimuse pealt tehtud vead. Tallinnasse loodame mõne mehe juurde saada. Midagi täpsemat veel ei ütle, aga vaatame,“ avas Noodla tagamaid.

Lisaks sellele, et Noodla kiitis üksi oma positsioonil rabelenud Johannsoni, jagus tal kiitust ka väravavahile Rasmus Otsale, kes mitmel korral Eesti puuri puhtana hoidis. „Saal oli kuum ja rahvas tegi palju kisa, aga Rasmus oli tubli. Ega seal ei olnud lihtne mängida,“ rääkis Noodla.

Ta sõnas lõpetuseks tagasihoidlikult, et pühapäeval peaks kodusaalis edasipääsuks piisama kaheväravalisest võidust. Eesti ja Austria mäng algab pühapäeval Kalevi hallis kell 19.40. MMile pääsemiseks mängib kahe kohtumise parem meeskond veel Islandiga.