FC Flora.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
19. märts 2022, 18:17

Florale tõi liidrite lahingus võidu 18aastane vahetusmees: "Emotsioonid on väga head!"

Eesti jalgpalli meistriliigas alistas laupäeval FC Flora tulemusega 2 : 1 Nõmme Kalju.

Tunamullune meister jäi kaotusseisu 12. minutil, kui pall jõudis rikošeti järel tagumise posti juures olnud Mihhail Babitševini, kes lükkas selles võrku. Kui esimese kolmveerandtunni vältel oli parem meeskond Kalju, siis teisel poolajal suutis Flora end koguda. 71. minutil vahetati väljakule 18aastane Daniil Kuraksin. Juba järgmisel minutil viigistas eestlane mänguseisu, kui sai kiirrünnaku järel pisut varem samuti vahetusest sekkunud Rauno Allikult väravaesisele söödu ning lõi palli väravasse.

Oma teise tabamuse sai Kuraksin kirja kuus minutit hiljem, kui jooksis vastaste kaitsest läbi ning saatis palli puuriluku selja taha. See osutus ka võiduväravaks, sest Kalju ei suutnud sellele enam vastata.

Kuraksin meenutas mängu järel Soccerneti otseülekandes, et peatreener Jürgen Henn oligi saatnud ta platsile skoorima.

„[Ta ütles], et pean liini taga palli noolima, olema äärel terav ning üritama väravat lööma. Emotsioonid on väga head: lõin kaks väravat ja meeskond võitis. Esimesel poolajal mängis [Kalju] palliga väga hästi, aga teisel poolajal olime juba paremad,“ sõnas Kuraksin.

Kalju ründaja Alex Matthias Tamme sõnul otsustas Flora mängu kahe momendiga.

„Saatuslikuks saidki need kaks kiiret kontrarünnakut. Nad said hea emotsiooni ja meil oli väga raske tagasi tulla. Oleme suutelised nendega mängida, aga nüüd peame need kohtumised ka ära võtma. Oleme pettunud: tulime võidu järele ja seda me ei saanud,“ lausus Tamm.

Flora tõusis liigatabelis liidriks, neil on neljast mängust neli võitu ja kogutud 12 punkti. Teine on üheksa silmaga mängu vähem pidanud tiitlikaitsja FCI Levadia, kelle neljanda vooru kohtumine lükkus koroonapuhangu tõttu edasi. Kalju on samuti üheksa punktiga kolmas.

Laupäeval on veel kavas üks mäng: Tallinna Legion võõrustab kell 19.30 FC Kuressaaret.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore