Erik Lesser.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
19. märts 2022, 17:22

VÄGEV! Viimase tiiru järel liidriks tõusnud sakslane sai karjääri eelviimases sõidus elu teise etapivõidu (1)

Norras Holmenkollenis toimuval hooaja viimasel laskesuusatamise MK-etapil võitis meeste 12,5 km pika jälitussõidu Erik Lesser. 33aastane sakslane, kes paneb karjäärile punkti pühapäevase ühisstardist sõiduga, suutis triumfeerida tänu täpsele laskmisele: enne viimast tiiru oli ta veel teine.

Neljandasse tiiru jõudis esimesena norralane Sturla Holm Lägreid, kelle edu Lesseri ees oli selleks hetkeks 27,4 sekundit. Neljakordne maailmameister tegi seal aga kaks möödalasku ning siirdus trahviringidele. Uueks liidriks tõusis Saksa laskesuusataja, kes lasi täpselt ja kiirelt kõik viis märki alla. Teise koha hõivas tänavune MK-sarja üldvõitja Quentin Fillon Maillet, kes kaotas Lesserile 13,1 sekundiga. Lägreid oli kohe prantslase kannul.

Lesser suutis edu hoida ning ületas finišijoone esimesena, teenides oma karjääri eelviimases sõidus elu teise etapivõidu. Seejuures esimene sündis suisa kuus aastat tagasi Saksamaal Ruhpoldingus.

„Praegu minus emotsioone pole, ainult laktaat ja valu,“ sõnas Lesser pärast võitu Rahvusvahelisele laskesuusaliidule. Ta lisas, et tundis end sama hästi kui 2015. aastal, mil võitis kaks MM-kulda. „Lasin puhtalt ja jõudsin esimesena finišijooneni. Võistlesin parimatega ja võitsin neid: karjääri lõpus on see väga emotsionaalne.“

Lesser kinnitas, et ei plaani comeback'i teha: „Ma ei muuda oma otsust.“

Teise koha sai Fillon Maillet (+9,4), kellel õnnestus lõpukilomeetritel Lägreid maha raputada. Norra laskesuusataja oli lõpuks kolmas (+22,7), neljandana finšeerinud rootslane Sebastian Samuelsson kaotas võitjale juba rohkem kui minutiga (+1.04,9).

Viies oli norralane Vetle Sjaastad Christiansen (+1.09,7) ja esikuuiku lõpetas rootslane Martin Ponsiluoma (+1.31,3).

Karjääri viimase MK-sõidu tegi kolmekordne olümpiapronks Dominic Windisch. Seitse möödalasku teinud 32aastane itaallane oli 43. (+5.36,5).

Eestlastest kedagi ei võistelnud. Jälitussõitu oli ainsana pääsenud sprindi 57. kohal lõpetanud Raido Ränkel, kes otsustas siiski mitte startida.

Pühapäeval pannakse laskesuusa MK-hooajale punkt ühisstardist sõitudega. Naised lähevad 12,5 km pikkusele rajale Eesti aja järgi kell 13.50 ning mehed 15 km distantsile kell 16.

Jälitussõidu tulemused: