Justine Braisaz-Bouchet.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
20. märts 2022, 14:42

Olümpiavõitja napsas viimases tiirus nii hooaja viimase etapivõidu kui ka väikse kristallgloobuse

Laskesuusatamise MK-hooajale tõmmatakse joon alla pühapäevaste ühisstardist sõitudega. Esmalt tulid Holmenkollenis rajale naised ning võidu võttis selle distantsi Pekingi olümpiavõitja, prantslanna Justine Braisaz-Bouchet.

Esimesest tiirust pääsesid puhaste paberitega 13 naist, kuid teine tiir tegi olulisi korrektiive, kui ette pääses nullidega jätkanud nelik Lisa Theresa Hauser (Austria), Linn Persson, Elvira Öberg (mõlemad Rootsi) ning enne võistlust ühisstardist sõidu MK-arvestust juhtinud Dorothea Wierer (Itaalia).

Kolmanda tiiru eel oli Hauser jälitajatel eest pääsenud ning järjekordne nulliring tähendas seda, et tema edu tiirust lahkudes oli Wiereri ees 16,6 ja kolmandaks tõusnud Norra ässa Marte Ölsbu Röiselandi ees 20,4 sekundit. Nii Persson kui ka Öberg pidid minema trahviringile.

Hauser oli esikohas kinni veel viimase tiiru viimase lasuni, kuid sellel ta eksis ja nii tuli minna trahviringile. Viimasel lasul eksisid ka Wierer ja Röiseland ja esimesena tuiskas tiirust minema hoopis 25aastane prantslanna Justine Braisaz-Bouchet, kes oli korra eksinud esimeses ja teises tiirus.

Tugeva suusatajana suutis Braisaz-Bouchet oma edu järgnevate ees kasvatada ning lõpusirgele jõudes võis ta rõõmsalt publikule lehvitada. Teisena pääses poodiumile sakslanna Franziska Preuss (2 trahviringi; +7,8) ja kolmanda kohaga pidi leppima MK-sarja üldvõitja Röiseland (2; +8,6). Eesti naisi 30 startinu hulka ei mahtunud.

Esikoht tõi Braisaz-Bouchet'le ka ühisstardist sõitude väikse kristallgloobuse: ta kogus 162 punkti Elvira Öbergi 160 ja Dorothea Wiereri 152 vastu.

„Lihtsalt võimas,“ säras Braisaz-Bouchet oma võitjaintervjuus. „Ma ei teagi, mis mu saladuseks on, kuid olen seda talve täiega nautinud, algusest lõpuni. Kuid poleks osanud ettegi kujutada, et nii vägevalt läheb.“

MK-sarja üldarvestuses kuulus 957 punktiga kindel esikoht Röiselandile. 823 punktiga sai teise koha Elvira Öberg ja 684 punktiga oli kolmas Lisa Theresa Hauser.