KORRALIK NELIK: Tuuli Tomingas (üleval vasakul), Regina Oja (üleval paremal), Johanna Talihärm (all vasakul) ja Susan Külm murdsid MK-sarja teatevõistlustel kolm korda esikümnesse.

Foto: Karli Saul, Aldo Luud, Martin Ahven; kollaaž: Õhtuleht
Talisport
22. märts 2022, 08:23

Eesti laskesuusanaised tegid vaimsete ja füüsiliste murede kiuste sajandi parima hooaja. Koondise treener: meie potentsiaal on väga palju kõrgemal!

Algas kevad, on aeg lugeda Eesti laskesuusakoondise tibusid. Esinumber Tuuli Tomingas saavutas küll MK-sarja kokkuvõttes elu parima koha, aga suurt sähvatust ei tulnud. Miks? Üks põhjuseid oli see, et ta oli lasketiirus tihti oma mõtetega hädas. Kalev Ermits samuti.

Kuigi Johanna Talihärm ei küündinudki pärast ettevalmistusperioodil vindunud haigust oma tavapärasele suusatasemele, tegid Eesti naised tervikuna selle sajandi parima hooaja, kui võtta aluseks rahvuste karika edetabel. Uute treenerite Fjodor Svoboda ja Daniil Steptšenko esimene edulugu.

Mis läks hästi, mis halvasti? Koondise abitreener Steptšenko ja TT tiimi treener Indrek Tobreluts analüüsisid Õhtulehe palvel oma õpilaste hooaega.

Näiteks Tobreluts avaldas, et Tomingas kaotas detsembris ühe ebaõnnestunud võistlusega pikaks ajaks laskekindluse ning tema sügisene koormustest tõotas palju halvemat hooaega.

Edasi lugemiseks: