Loodetavasti saavad vormelid siiski Jeddah' ringrajal kihutada, nõnda nagu mullu detsembri alguses.

Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
21. märts 2022, 15:15

F1 bossid mures: Jeemeni mässulised plaanisid järgmise etapi toimumispaigas raketirünnakut

Vormel 1 MM-sari peaks jätkuma juba eeloleval nädalavahetusel Saudi Araaabias Jeddah' ringrajal, ent olud on seal ärevad, sest hiljuti olid Jeemeni mässulised võtnud raketirünnaku sihtmärgiks kohaliku naftabaasi. F1 bossid jälgivat pingsalt sealset olukorda ja arenguid.

Jeemenis sõdiv Saudi Araabia juhitud koalitsioon andis teada, et hävitas „vaenuliku õhusihtmärgi“, mis oli suunatud Saudi Araabia riigimeedia teatel Punase mere äärse Jeddah' linna poole. Jeemeni-Iraani Houthi rühmitus oli varem rünnanud Jeddah's asuvat Aramco jaotustehast ning tulistanud rakettide ja droonidega Saudi Araabia energia ja vee magestamise rajatisi Jizani regiooni lõunaosas.

Araabia koalitsiooni pressiesindaja sõnul olid nemad omakorda hävitanud 106 lõhkeainet täis paati, mis kujutasid ohtu navigeerimisvabadusele Punase mere lõunaosas. Samuti olid Saudi Araabia õhukaitsejõud püüdnud kinni ja hävitanud üheksa drooni.

F1 hooaeg sai alguse läinud nädalavahetusel Bahreinis. Kaksikvõidu võtisd Ferrari piloodid Charles Leclerc ja Carlos Sainz ning kolmandana pääses poodiumile Mercedest rooliv Lewis Hamilton. Tiitlikaitsja Max Verstappen (Red Bull) pidi aga kütusesüsteemi rikke tõttu katkestama nagu ka tema meeskonnakaaslane Sergio Perez.