KÕIK: Kerr Kriisa ja Arizona jaoks on märtsihullus lõppenud.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
25. märts 2022, 09:05

VIDEO | Arizona märtsihullus sai läbi ning Kriisale jagus taas kõvasti verbaalset nuuti

USA korvpalli üliõpilasliiga finaalturniiril ehk märtsihullusel sai Kerr Kriisa ja tema meeskonnakaaslaste tiitliunistus läbi kolmandas ringis ehk 16 parema seas, kui Arizona Wildcatsil tuli tunnistada Houstoni Cougarsi paremust.

Lõuna tabelipoolel esimest asetust omanud Arizona oli raskustes juba eelmises ringis, kuid siis suudeti läbi häda TCU Horned Frogsist jagu saada. Houstoni vastu oldi aga pidevalt tagaajaja osas: esimene poolaeg kaotati 28 : 34 ning lõpuks tuli tunnistada vastaste paremust seisuga 72 : 60.

Mõne nädala eest hüppeliigest vigastanud Kriisa kuulus Houstoni vastu algviisikusse, kuid esimest viiulit mängida ei suutnud. Ta sai mänguaega 19 minutit, mille jooksul viskas 3 punkti (kolmesed 1/7), võttis maha 4 lauapalli ja andis 1 resultatiivse söödu. Tavapärasest tagasihoidlikuma partii tegid ka Arizona suurimad staarid ja ilmselt tänavu NBAssegi valitavad Christian Koloko ja Bennedict Mathurin, kes viskasid vastavalt 10 ja 15 punkti.

Nii nagu eelmise mängu järel, jagati sotsiaalmeedias Kriisa aadressil ka seekord kõvasti kriitikat. Kuid vähemalt said mõned USA korvpallisõbrad aru, et vigastus ei lubanudki eestlasel paremini mängida. Mõned näited Twitteri-säutsudest.

„Ma ei vihkaks praegu Kriisat. Tema hüppeliiges on kohutavas seisus.“

„Au ja kiitus Houstonile, kuid on kahju, et Arizona pidi mängima selgelt lonkava Kriisaga. Ta tabas kahe mängu jooksul ühe viske 17st ja need kõik olid kolmesed. Selle hüppeliigesega pole võimalik plahvatuslikult mängida.“

„Miks istus Justin Kier pingil, kui Kriisa lonkas ühel jalal ringi ja loopis telliseid? Polnud just kõige teravam lüke Arizona poolt.“

„Ma ei taha enam kunagi näha, kuidas Kriisa kolmest viskab!“

„Ma ei taha olla hater nende mängijate suhtes, kes kõvasti pingtavad, kuid Kriisa oli kahes viimases mängus rünnakul lihtsalt kohutav.“

Lisaks Arizonale langes 16 seast välja ka teine suursoosik, lääne esimene asetus Gonzaga, kes kaotas 68 : 74 Arkansasele.