Lionel Messi lõi Venezuela vastu värava, ent vihjas pärast matši karjääri lõpetamisele.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. märts 2022, 19:10

Messi vihjas karjääri lõpetamisele: pean pärast MMi paljude asjade üle mõtlema

Maailma parimale jalgpallurile mõeldud Ballon d'Ori auhinna rekordilised seitse korda võitnud Lionel Messi andis pärast reedest Argentina võidumängu mõista, et võib pärast sel aastal toimuvat MMi (koondise)karjääri lõpetada.

Skooriga 3 : 0 matšis Venezuela vastu kolmanda värava löönud argentiinlaselt uuriti tema tulevikuplaanide kohta. 34aastane Messi jäi üsna nõutuks.

„Ma tõesti ei tea. Mõtlen ainult järgmisele kohtumisele, mis on väga varsti, [valikmäng] Ecuadoriga, ja juunis ning septembris toimuvatele ettevalmistavatele matšidele.

Pärast MMi pean paljudele asjadele järele mõtlema, olenemata sellest, kas meil läheb seal hästi või halvasti. Meil on koos imeline grupp. Inimesed armastavad mind ja näitavad seda iga päevaga üha rohkem. Olen väga tänulik. Alati, kui tulen Argentinasse, teeb see mulle palju head. Eriti pärast Copa America võitmist. [Matš Venezuelaga] oli mu viimane [Argentinas] enne MMile minekut. See oli väga hea hüvastijätt,“ vahendas Messi sõnu Goal.

Klubivutti Prantsusmaal mängiv pallivõlur on korra koondisekarjääri lõppenuks kuulutanud, 2016. aastal pärast Copa America finaalis Tšiilile kaotamist. Ta mõtles üsna kiiresti siiski ümber. Mullu võitis ründemängija oma esimese tiitli Argentinaga, Copa America. Messi valiti ka turniiri parimaks mängijaks. MM-tiitlit tal siiani pole – 2014. aastal Brasiilias jõuti finaali, kus jäädi alla Saksamaale.

Karjääri jooksul 760 väravat löönud Messil kehtib Pariisi Saint-Germainiga 2023. aasta suveni leping, mida on võimalik hooaja võrra pikendada. Prantsuse suurklubis pole ta saanud siiani oma mängumootorit korralikult käima. Sel hooajal on mängujuhil kirjas 26 matšiga enda kohta tagasihoidlikud seitse väravat ja kümme tulemuslikku söötu.

Kui tavapäraselt toimub jalgpalli MM suvel, siis tänavu korraldatakse see Kataris 21. novembrist 18. detsembrini.

Veel selgemalt andis karjääri peatsest lõpetamisest mõista Messi koondisekaaslane Angel di Maria. „See oli ilmselt mu viimane matš Argentinas [koondise]särgis,“ kirjutas 34aastane ründav poolkaitsja sotsiaalmeedias.