KAHJU: võrdset mängu jagus vaid esimese seti esimeseks pooleks.

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / Scanpix
Tennis
27. märts 2022, 13:38

Kanepi järjekordset esikümne mängijat eriti hirmutada ei suutnud

Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 61.) pidi Miami Openi kolmandas ringis vastu võtma kindla 3 : 6, 0 : 6 kaotuse maailma edetabeli esikümnesse kuuluvalt Ons Jabeurilt.

Kanepi alustas servimist ja lasi kohe enda pallingu murda, aga suutis Tuneesia tennisisti teisel pallingul selle vastu murda. Oma pika karjääri jooksul on Kanepi jagu saanud juba 14 esikümne mängijast, aga vaatamata lubavale algusele 15. skalpi täna veel ei tulnud.

Esimese seti 3 : 3 seisul eestlanne mäng lagunes ja enam ei teeninud ta mitte ühtegi geimi. Esimese seti kaotas ta seega 3 : 6, teise lausa 0 : 6. Seejuures ei jõudnud Kanepi teises setis kordagi isegi geimpallini ja piirdus geimi kohta maksimaalselt kahe punktiga. Matš kestis kokku vaid 61 minutit.

Sisuliselt kogu statistika oli selgelt Jabeuri poole kaldu – esimesel servil teenis ta lausa 77,3 % punktidest ja Kanepil oli sama näitaja 31,8. Kui Jabeur suutis kaitsta kuuest murdepallist viis, siis Kanepi seitsmest vaid ühe. Ka Kanepi oma servil kuulusid enamik punktidest - ehk 25 vs 15 – Jabeurile.

Omavahel on Jabeur ja Kanepi kohtunud kolmel korral ja eestlannal pole õnnestunud võita ühtegi setti. Neljandas ringis ootab maailma kümnendat reketit ees mõõduvõtt Austraalia lahtiste finalisti Danielle Collinsiga.