Saudi Araabia GP nädalavahetust on varjutanud ringraja läheduses toimunud mässuliste rünnak.

Foto: Kollaaž (Getty Images / Red Bull Content Pool, AFP/Scanpix)
Vormel 1
27. märts 2022, 18:29

VÄLK JA PAUK: vormeliässasid hoiti Saudi Araabias pooleldi pantvangis

Reede õhtul jõudsid 20 maailma parimat vormelisõitjat ühiselt otsusele: nemad ei kavatse Saudi Araabia GP-l osaleda! Pühapäeval on 19 neist siiski stardirivis. Miks? Sest ega neid muidu riigist välja poleks lastud…

Kui Saudi Araabia suur võidusõit 2020 aasta lõpuks kuningliku vormelisarja kalendrisse tekkis, läks kärmelt kisa lahti: tegu on spordipesuga! Väljend tähendab autokraatliku ja inimõigusi eirava riigi katset enda mainet suurte võistlustega puhta(ma)ks küürida – nii nagu Pekingis peeti taliolümpiat, ees ootab jalgpalli MM Kataris ning Venemaa on alles hiljuti võõrustanud nii taliolümpiat, vutipidu kui ka F1-etappi.

„Ilmselgelt on uskumatu lugusid kuulda,“ rääkis seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton. Näiteks hukati märtsi keskpaigas Saudi Araabias ühel päeval 81 surma mõistetud meest!

„Ma kuulsin, et mulle saadeti näiteks kiri 14aastaselt, kes ootab hukkamist. 14aastaselt ei tea sa mitte kuraditki, mis oma eluga teed,“ jätkas inglane.

Ja nüüd kujutage ette: eelkirjeldatu oli kõigest avang suurtele skandaalidele, mis tänavusel Saudi Araabia GP-l lahti rullusid!

Edasi lugemiseks: