Robert Valge (palliga) tõi Pärnule kümme punkti.

Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Korvpall
29. märts 2022, 21:18

Pärnu üllatas veerandfinaalis Kalev/Cramot, Tartust polnud VEFile vastast (1)

Eesti-Läti korvpalliliiga põhihooaja seitsmendana lõpetanud Pärnu Sadam alistas veerandfinaali esimeses mängus võõrsil teise asetusega BC Kalev/Cramo tulemusega 67 : 60.

Tasavägise matši avaveerandi võitis kodumeeskond 24 : 22, kuid poolajapausiks olid pärnakad ees 40 : 37. Pärast kolmandat neljandikku juhtisid külalised 54 : 50. Viimasel veerandil oli Pärnu suurim edu seitse punkti, Kalev/Cramo suutis parimal juhul vähendada vahe kahele silmale, kuid edu haarata ei suutnud. Viimase kahe ja poole minutiga ei visanud tiitlikaitsja ühtegi punkti: nad proovisid mitu korda kolmest, kuid neist ükski ei läbinud korvirõngast.

Pärnu parim punktitooja oli kolm kaugviset tabanud Troy Marshall Barnies, kes sai tõi 18 silma. Pingilt sekkunud Alterique Gilbert lisas 17 ja Robert Valge kümme punkti. Kalev/Cramo eest tegi suurepärase esituse lätlane Ojars Silins, kes tõi 25 silma. Ta tabas 13 väljakult teele saadetud viskest üheksa ning kaheksast kolmesejoone tagant neli. Kahekohalise arvu punktideni jõudis veel Kamari Murphy, kes sai kirja kümme silma ja üheksa lauapalli.

Mõlemad meeskonnad olid hädas tabavusega – Pärnu väljakult teele saadetud visetest läbis korvirõnga 34% (23/67), Kalev/Cramol 38% (23/60). Pärnakad tabasid paremini kaugviskeid (9/25 vs 6/28).

Kalev/Cramol oli puudu kaks tagamängijat, kes ravivad hetkel vigastust: Silas Melson ning Marcis Vitols.

Pärnu tagamängija Valge ütles pärast matši Inspira TV otseülekandes, et nad teadsid, et pidid võitmiseks kohe tugevalt alustama.

„Meile räägiti peale, et ainuke viis mängus püsimiseks on alustada hea energiaga. Mängisimegi nii: kõik toetasid kogu aeg ja väga hea tunne oli terve matši ajal. Nad tegid palju möödaviskeid [põhimängujuht Donovan Jackson ei tabanud viiest kaugviskest ühtegi],“ sõnas Valge.

Teises veerandfinaalpaaris alistas põhihooaja võitja Riia VEF koduplatsil tulemusega 91 : 57 play-off'iks kaheksanda ehk viimase asetuse saanud Tartu Ülikool Maks & Mooritsa. Kui avaveerand oli veel võrdlemisi tasavägine, Läti klubi juhtis selle järel 23 : 19, siis poolajaks oli võõrustajate edu kasvanud 12 punktile. Seejärel vahe aina kasvas, viimse veerandi võitis VEF 26 : 11.

Võidumeeskonna parim oli Alexander Madsen 23 punktiga, Jalen Riley lisas 15 silma ja viis tulemuslikku söötu. Tartlastest jõudis ainsana kahekohalise arvu punktideni Adomas Drungilas, kes sai kirja 14 punkti ja kuus lauapalli.

Kolmapäeval kohtub TalTech kodus BK Ogrega ning neljapäeval võõrustab Ventspils Viimsit. Tartu Ülikool ja VEF kohtuvad reedel Taaralinnas ning Pärnu läheb reedel koduplatsil vastamisi Kalev/Cramoga. Veerandfinaalseeriad peetakse kahe võiduni.