Portugali mõlemad väravad löönud Bruno Fernandes (vasakul) ning avatabamusele söödu andnud Cristiano Ronaldo

Foto: SIPA / Vida Press
Jalgpall
30. märts 2022, 00:41

VIDEO | Portugal ei lasknud Itaalia alistanud Põhja-Makedoonial end üllatada ning tagas pääsu MMile

Portugali jalgpallikoondis tagas tänavu Kataris toimuvale MMile koha, alistades valiksarja play-off'i finaalis tulemusega 2 : 0 Põhja-Makedoonia.

Poolfinaalis Itaaliat üllatanud makedoonlased osutasid Portugalile küll korralikku vastupanu, ent 2016. aasta Euroopa meistrid olid neist klassi võrra paremad. Mänguskoori avas 32. minutil vasturünnaku järel Bruno Fernandes, kellele andis kaitsja jalgade vahelt väravasöödu kapten Cristiano Ronaldo. 65. minutil sai Manchester Unitedi poolkaitsja kirja oma teise tabamuse ning sellega oli mäng ka otsustatud.

Portugal pääses MMile kuuendat korda järjest. Katari finaalturniir on neile ajaloo kaheksas. Senine parim tulemus on 1966. aastal saavutatud kolmas koht, eelmisel MMil Venemaal jõuti kaheksandikfinaali.

MMile kindlustas pääsu ka Poola, kes alistas Chorzowis skooriga 2 : 0 Rootsi. Avavärava lõi 49. minutil Robert Lewandowski penaltist – tegu oli tema koondisekarjääri 75. tabamusega. Teise kolli lõi 72. minutil Piotr Zielinski. Rootsi tõi viimaseks kümneks minutiks platsile ka legendaarse Zlatan Ibrahimovici, kuid poolakate kaitsjad suutsid 40aastast ründajat kenasti kontrolli all hoida. Seejuures oli Poola enne seda mängu saanud Rootsist jagu viimati 1991. aastal ehk 31 aastat tagasi.

MMi finaalturniiril mängib kokku 32 koondist, neist 13 on Euroopast. Nendest omakorda on kvalifitseerunud 12: lisaks Portugalile ja Poolale ka Saksamaa, Taani, Belgia, Prantsusmaa, Horvaatia, Hispaania, Serbia, Inglismaa, Šveits ja Holland. Viimase pääsme saaja selgub juunis. Esmalt kohtuvad play-off'i poolfinaalis Šotimaa ja Ukraina ning nendevahelise matši võitja läheb Cardiffis vastamisi Walesiga, kes alistas eelmisel nädalal Austria tulemusega 2 : 1.

Katari MM toimub 21. novembrist 18. detsembrini.