Epp Mäe.

Foto: Teet Malsroos
Maadlus
30. märts 2022, 18:46

VÄGEV! Tiitlikaitsja Epp Mäel läks poolfinaalis võiduks aega alla kahe minuti (5)

Maadleja Epp Mäe alustas Budapestis Euroopa meistritiitli kaitsmist seljavõiduga rumeenlanna Catalina Axente üle ja jõudis finaali.

Kuna naiste raskekaalus on 12 võistlejat, oli Mäe avaringis vaba. Veerandfinaali itaallanna Enrica Rinaldi üle alustas ta aktiivselt ja see tõi tulu. Kui esimese rünnaku pareeris itaallanna edukalt, siis vähem kui minuti täitudes õnnestus Mäel vastane ringist välja ja pikali trügida – 4 : 0.

Rohkem midagi märkimisväärset avapoolajal ei toimunud. Käis püstijalu pusimine, kuid kumbki ei saanud korralikku haaret. Mäe, muide, kandis mõlema põlve ümber elastiksidet. Küllap ettevaatusabinõuna, sest möödunud aastal oli tal nendega probleeme. Õigemini vasak põlv tegi valu veel talvelgi.

Kui teisest kolmeminutilisest perioodist oli kulunud umbes 60 sekundit, ründas Mäe Rinaldi jalga, tegi esmalt kahe punkti väärilise võtte ja surus seejärel vastase turja maha. Nii lõppes kohtumine 1.49 enne ette nähtud lõppu Mäe 6 : 0 võiduga.

Poolfinaalis oli Mäe vastaseks rumeenlanna Catalina Axente, kes suutis Mäe tempot kannatada vaid loetud sekundid. Kümnendaks sekundiks oli Mäe ees 2 : 0, 28. sekundiks sai ta heitega Axente matilt välja ja eduseis oli juba 4 : 0. Mäe jõudemonstraatsion jätkus ja ta väntsutas täna juba kaks matši pidanud Axentet kuidas ise soovis. Kui maadeldud oli 1.44, siis oli Mäe ees juba 10 : 0 ning koht finaalis oligi käes.

Mäe finaal toimub neljapäeva õhtul. Mäe vastaseks on seal 30aastane türklanna Yasemin Adar, kes teenis Tokyo olümpial samas kaaluklassis pronksmedali ja on neljakordne Euroopa meister.