Vormel 1 masinad mõõdavad järgmisel aastal Las Vegase teid.

Foto: https://twitter.com/F1/
Vormel 1
31. märts 2022, 08:38

USA saab juba kolmanda vormel 1 etapi, mis sõidetakse laupäeval

USAs asuv kasiinopealinn Las Vegas võõrustab järgmisel hooajal vormel 1 etappi.

Etapp peetakse 2023. aasta novembris ja tänavaringraja pikkuseks on 6,12 km. Vormel 1 sarja omav USA ettevõte Liberty Media murrab tugevalt sisse koduturule. Ehkki kuninglik motospordiklass on populaarne kogu maailmas, siis Ameerika Ühendriikides jäi ta pikalt Nascari ja Indycari varju. Koos vägeva turundusstrateegiaga, mille üks osa on populaarne Netflixi dokumentaalsari, on vormel 1 masinad jõudnud jänkide teadvusesse.

Kui eelmise kümnendi alguses vormel 1 masinad USAs ei võistelnud, siis tänavu on kavas kaks etappi: Austinis ja Miamis, millest viimane võõrustab GPd esimest korda. Uuel aastal lisandub neile kolmas.

Las Vegase tänavatel toimuva etapi eripära on selle stardiaeg, sest USA aja järgi võistlevad nad laupäeva õhtul. Viimati sõideti laupäevane võistlus Lõuna-Aafrika vabariigis 1985. aastal. Ajavahe tõttu näevad eurooplased siiski etappi pühapäeval.

Las Vegases ei sõida vormelid sugugi esimest korda, sest 1981. ja 1982. aastal toimusid seal hooaja viimased etapid. Caesars Palace Grand Prix polnud aga kuigi populaarne, sest rada jooniti maha legendaarse kasiino parklasse, mistap oli see sõitjatele igav ja vaatajatele visuaalselt kole. Sel korral pääsevad vormel 1 masinad Las Vegase tänavatele, kus nad mööduvad linna tuntumatest ehitistest.