Epp Mäe võitis Budapestis karjääri kuuenda tiitlivõistluste medali.

Foto: Andres Putting / Ekspress Meedia
Maadlus
31. märts 2022, 21:41

Olümpiapronksile alla vandunud Epp Mäe võitis EMil hõbemedali (3)

Epp Mäe võitis Ungaris Budapestis toimuval maadluse EMil kategoorias -76 kg hõbemedali.

Mulluse tiitli kaitsja vandus finaalis alla tugevale Türgi maadlejale Yasemin Adarile tulemusega 1 : 2. Avapoolaega alustasid mõlemad võistlejad küllaltki ettevaatlikult ja rahulikult. Sündmustevaese kolmeminutilise perioodi järel pääses 1 : 0 juhtima Mäe, sest vastane ei suutnud 30 sekundi jooksul võtet sooritada. Teine poolaeg oli aktiivsem ning türklanna suutis teha seisuks 1 : 1 – viimasena punkti saanuna oli tal eelis. Eestlanna püüdis matši lõpus vastata veel heitega, kuid ei õnnestunud paraku saada korralikku haaret ning punkt läks hoopis Adarile.

Tegu oli Mäe karjääri kuuenda medaliga tiitlivõistlustelt. Lisaks tänavusele EM-hõbedale tuli ta mullu Euroopa meistriks, kui alistas finaalis venelanna Natalja Vorobjovast. Varem on ta tulnud EMil ka kolmandaks. Nii 2015. kui ka 2019. aasta MMil võitis Eesti maadleja pronksi ning mullu Oslos tuli hõbedale.

Adar võitis aga oma viienda EM-kulla. Veel on tal üks Euroopa meistrivõistluste hõbe, MMidelt kuld ja hõbe ning mulluselt Tokyo OMilt pronks.

Avaringis vaba olnud Mäe alustas tänavust EMi veerandfinaalist. Seal haaras ta vähem kui minutiga itaallanna Enrica Rinaldi ees 4 : 0 edu, trügides ta ringist välja ja pikali. Lõpuks tuli võit skooriga 6 : 0.

Poolfinaalis alistas Mäe tulemusega 10 : 0 rumeenlanna Catalina Axente, seejuures kulus selleks vaid minut ja 44 sekundit.

Mäe ettevalmistus EMiks polnud ideaalne. Enne võistlust maales ta viimati mullu sügisesel MMil. Vahepeal pidi sportlane ravima põlvevigastust ning umbes kuu aega tagasi nakatus koroonaviirusesse. Loe sellest pikemalt siit: