Liverpooli peatreener Jürgen Klopp oli vihane, et nende fännide elu nii keeruliseks tehakse.

Foto: Isaac Parkin / Scanpix
Jalgpall
2. aprill 2022, 12:20

JABUR: Liverpooli ja City poolfinaal määrati ajale, mil fännid ei saa rongiga Londonisse. Klopp: ma pole midagi nii naeruväärset kunagi kuulnud

Inglismaa karikavõistluste poolfinaalid ja finaal peetakse traditsiooniliselt Londonis kuulsal Wembley staadionil. Sinna on jõudnud ka kaks klubi Põhja-Inglismaalt ehk Liverpool ja Manchester City, aga jalgpalliliit planeeris mängu 16. aprillile, mil fännid ei saa rongidega Londonisse sõita.

Juba 2019. aasta novembrikuul pandi raudteele paika plaanijärgsed remonditööd. Liverpoolist saab tol nädalavahetusel rongiga Rugbysse ja Manchesterist Milton Keynesi, aga mitte kaugemale. Eriti jaburaks muudab loo tõsiasi, et näiteks nädal varem saaksid fännid rahulikult rongiga kohale, aga just sel nädalavahetusel mitte. Ja lugu puudutab ainult City ning Liverpooli fänne, sest teises poolfinaalis kohtuvad omavahel Londoni klubid Chelsea ja Crystal Palace.

„See on üks kõige naeruväärsemaid lugusid, mida ma olen iial kuulnud,“ tunnistas Liverpooli peatreener Jürgen Klopp The Guardianile. Inglismaa jalgpalliliit (FA) organiseerib fännidele küll 200 tasuta bussi, ent see ei muuda Kloppi seisukohta. „Ma kuulsin, et FA teadis nendest töödest ette juba poolteist aastat, aga mida nad küll mõtlesid? Et põhja poolt ei jõua mitte ükski klubi nelja parema sekka? Kui sul on selline info käes, siis kuidas saab midagi seesugust üldse juhtuda? Kuulsin, et nüüd pannakse tööle tasuta bussid. Kui muidu võtaks reis 4,5 tundi, siis nüüd ilmselt 12. See on ju täiesti jabur.“

Kloppi sõnul oleks olnud variant teha kalendris ka korrektuure. „Ma pole päris kindel, millal nad poolfinaalide ajad paika pidid sättima, aga valikus oli ju veel üks nädalavahetus. Oleks küll naljakas vahetada üks City mäng teise vastu (Liverpool ja Manchester City kohtuvad omavahel liigas 10. aprillil – R. V.), aga siis oleks vähemalt kõik fännid jõudnud rahulikult Wembleyle ja nende elu poleks tehtud keeruliseks. Ma tunnen meie fänne ja nad jõuavad kohale, aga ma pole rõõmus, et nende elu nii keeruliseks tehakse. Kui sa tahad oma klubi poolfinaalis mängimas näha, siis see peaks olema palju lihtsam,” oli Klopp kriitiline.