Ott Tänakut ootab Horvaatias ees tõsine katsumus.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
3. aprill 2022, 23:51

VIDEO | Vaata, kuidas valmistub Tänak eelseisvaks MM-ralliks (4)

Autoralli MM-sari naaseb aprilli teises pooles pea kahe kuu pikkuselt pausilt, kui toimub Horvaatia etapp. Hyundai piloot Ott Tänak on Balkani poolsaarel juba kohal ning testib masinat kahe ja poole nädala pärast algavaks võidukihutamiseks.

Reedel sõitis 2019. aasta maailmameister vihmastes oludes ja märgadel teedel. Keerulistes tingimustes tekkis ühes kurvis ka pisut ärev olukord (videos alates umbes kümnendast sekundist), ent eestlane suutis õnneks siiski autot kontrollida.

Horvaatia ralli sõidetakse täielikult asfaldil. Äsja tõdes Tänak intervjuus WRC-le, et meeskonnal on hübriidautoga sellistel teedel veel probleeme.

„Asfalt oli kindlasti meie nõrk koht. Uute reeglite tõttu pole me saanud väga palju arendusega tegeleda. Meil on sisuliselt üks päev iga kolme sõitja jaoks. Peame need päevad ära kasutama. Kõik mehed töökojas pingutavad väga kõvasti ning olen ka varem öelnud, et näen sellel autol suurt potentsiaali,“ lausus ta.

Horvaatia ralli toimub 21.-24. aprillini. Mullu oli see MM-sarjas kavas esmakordselt, siis võitis selle Sebastien Ogier. Tänavu kaheksakordne maailmameister enam n-ö täiskohaga ei sõida ning jätab etapi vahele. Tänak sai eelmisel aastal Horvaatias neljanda koha.

MM-sarja üldliider kahe etapi järel on Kalle Rovanperä, kes on kogunud 46 punkti. Hooaja avaetapil Monte Carlos katkestanud ning Rootsi rallil punktikatse võitnud Tänak on viie silmaga 11. positsioonil.