Pekingi taliolümpia- ja paraolümpiamängude tänuüritus presidendi kantselei roosiaias.

Foto: Erki Pärnaku
Olümpia
4. aprill 2022, 17:30

GALERII | President Karis tänas roosiaias olümpiasportlasi: ärge kaotage üldinimlikke ideaale! (4)

Vabariigi president Alar Karis tänas täna roosiaeda püstitatud telgis Pekingi taliolümpial ja paraolümpial käinud sportlasi, treenerid, muid abilisi ja ajakirjanikke.

Oma kõnes märkis ta muuhulgas, et olümpiamängude filosoofia kätkeb endas sõbralikke suhteid, solidaarsust ja austust nii konkurentide, reeglite kui ka heade tavade vastu. „Selliseid ideaale vajab maailm pärast Pekingi olümpiat muutuvas maailmas veelgi enam,“ sõnas president Karis viitega Ukrainas toimuvale sõjale.

„Kui kaovad need tegelikult üldinimlikud ideaalid, siis jäävad vaid ego, maksimaalne tulemus mis iganes hinnaga, võim ja positsioon. Ärge kaotage neid ideaale. Ärge kaotage usku endasse ega töö- ja eneseületamise tahet. Eesti tunneb teie üle uhkust, suur aitäh.“

Sportlaste nimel võttis sõna olümpiapronks Kelly Sildaru. „Tuleb tunnistada, et Pekingi olümpiamängudel ma kõigi siinviibivate sportlaste ja treeneritega ei kohtunudki. Seega on hästi tore, et just praegu võtab meie president selle aja ja kutsub kõik olümpiasportlased kokku ning me saame taas meenutada oma võistlusi, oma lugematuid koroonateste, oma võitlust külmakraadidega ning oma erinevaid emotsioone, mida Pekingi olümpiamängud pakkusid. Kõik need tunded on tähtsad, erilised ja väärt mäletamist,“ ütles ta.

„Aitäh siinolijatele, kes te meile Pekingis, ka nendel varastel hommikutundidel, kaasa elasite. Meiega ühes rütmis hingamine ning meie võistluste jälgimine andis meile jõudu ja tuge. Mulle läks isiklikult väga korda, kui sain teada, kui paljud inimesed varahommikul minu võistlustele kaasa elasid. See oli hästi armas ja tegi südame väga soojaks!“

Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa tänas omakorda Sildarut, et freestyle-suusataja oli meile kõigile eeskujuks selles osas, et tundis nii siiralt rõõmu sellest, mis tal oli (pronksmedal), mitte ei muretsenud selle pärast, mis võinuks olla (kaks kuldmedalit), kui asjad läinuks paremini.