Helina Rüütel (esiplaanil).

Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
5. aprill 2022, 15:02

Tartu sulgpallipiiga kerkis Itaalia kõrgliiga edukaimaks mängijaks

Itaalia sulgpalli Serie A klubi Piume d’Argento BC ridades mängiv Helina Rüütel osales läinud nädalavahetusel põhiturniiri kolmes viimases kohtumises kokku kuues paarismängus ning võitis need kõik.

Maracalagonise Palazzetto Spordis peetud kolmest kohtumisest võitis Piume d’Argento kaks ning pääses neljanda ehk viimase klubina mai keskel peetavasse Final Fouri. 24aastane tartlanna oli kogu põhiturniiril kogu liiga võidukaim mängija, sest paarismängudes peetud 17 matšist võitis ta 16 (geimid 32 : 5 ja punktid 745 : 516).

Laupäeval oli Sitsiilia klubi esimeseks vastaseks lähikonkurent Marabadminton Academy. Rüütel ja sakslanna Hannah Pohl viisid Piume d’Argento naispaarismänguga juhtima, alistades Ania Setien Erro ja Gianna Stiglichi 21 : 10, 18 : 21, 21 : 19, kuid meespaarismäng ning mõlemad üksikmängud kaotati ning enne segapaarismängu oli juba selge, et võitu sellest kohtumisest enam ei tule. Rüütel ja Luis Aniello La Rocca võitsid Matteo Massettit ja Stiglichit 21 : 18, 21 : 17 ning kindlustasid kaotajatele ikkagi kaks punkti turniiritabelisse.

Õhtupoolikul oldi vastamisi tabeli keskmiku Boccardo Novi klubiga ning selles vastasseisus jäädi peale 4 : 1. Rüütel ja Pohl tegid oma töö taas hästi, loovutades Adele Fotile ja Camilla Negrile mõlemas geimis vaid 12 punkti. Rüütel ja La Rocca said Francesco Mottast ja Negrist võitu veel kindlamalt – 21 : 7, 21 : 9.

Pühapäeval lõpetati põhiturniir veel ühe 4 : 1 võiduga, alistatud sai eelviimaseks jäänud SC Meran. Rüütel oli taas platsil esimeses ja viimases paaris. Koos Pohliga mängiti üle Hanna Innerhofer ja Hannah Mair 21 : 7, 21 : 13 ning koos La Roccaga Patrick Mattei ja Lisa Ortner 21 : 11, 21 : 13.

Üheksast kohtumisest seitse võitnud Piume d’Argento BC kogus kokku 36 punkti ning viienda koha saanud ASV Malles jäi neist maha juba kuue punktiga. Põhiturniiri võitis RA System BC Milano 41 punktiga. Sama punktisummaga jäi teiseks vaid ühe kaotuse saanud SSV Bozen, kolmas oli 40 punkti kogunud Marabadminton Academy.

14. mail peetavas poolfinaalis mängivad RA System BC Milano – Piume d’Argento BC ning Marabadminton Academy – SSV Bozen. Võitjad selgitavad 15. mail Serie A võitja, kaotajad mängivad kolmanda koha pärast. Põhiturniiril võitis Piume d’Argento oma tulevast vastast poolfinaalis 3 : 2, kusjuures otsustava võidu tõid Rüütel ja David Salutt.