Mängu otsustav punkt ja ühtlasi ülevaade sellest, kuidas mõlemad võistkonnad kandsid sisuliselt identseid vorme.

Foto: Kuvatõmmis Postimehe ülekandest
Võrkpall
5. aprill 2022, 23:12

VÄGEV VOLLEFINAAL: identsete vormidega mänginud Tartu ja Tallinn pakkusid kuhjaga draamat (1)

Viimati 2006. aastal Eesti meistritiitli võitnud Tallinna Ülikooli võrkpallinaiskond suutis üle pika aja tiitli koju jätta, kui TLÜ/Kikas suutis viiendas, otsustavas ja üliemotsionaalses finaalmatšis Tartu Bigbankist geimidega 3 : 2 jagu saada.

Finaalseeria käis kolme võiduni ja neljandas kohtumises ehk mängudega 2 : 1 eesolles oli Kikasel lausa viis matšpalli, mis oleks neile toonud esimese meistritiitli 16 aasta jooksul. Nende kahjuks suutis Tartu need kõik ära nullida ja hoopis finaalseeria viigistada.

Seeria viies kohtumine toimus taas Tallinnas ja oli ilmselgelt finaalivääriline. Esiteks juba seetõttu, et platsil oli kaht naiskonda üpris raske eristada, sest nad kandsid sisuliselt identseid võistlusvorme. Esimese geimi teises pooles tegid tartlannad vahespurdi ja võitsid selle 25 : 22. Teine geim kuulus aga algusest peale kodunaiskonnale, sest kiirelt pääseti 14 : 8 ette ja suudeti edu hoida. Kolmas geim kulges lõpuni punkt-punkti heitluses, aga pikema kõrre suutis taas tõmmata Tartu, kui see võideti seisuga 25 : 23.

Neljandas geimis oli seega esimest korda meistritiitli lävele jõudnud Tartu ja seda alustatigi enesekindlamalt. Tartlannad pääsesid ette 11 : 7, aga varsti leiti end juba 16 : 18 kaotusseisus ning lõpuks teenis hoopis TLÜ ise kindla 25 : 18 geimivõidu.

Finaalseeria viies geim oli kui sõit ameerika mägedel. Tartu pääses ette 11 : 6 ja omas seisul 14 : 11 tiitlivõiduks kolme võimalust, aga Kikas teenis viis punkti järjest ja jättis meistritiitli pealinna.

Võitjate patreener Sten Esna oli kohtumise järgselt mõistetavalt rõõmus. „Ei oska seda sõnadesse panna, olen tüdrukutele väga tänulik, see oli muinasjutuline lõpp. Seda tiitlit ei saa meilt enam keegi ära võtta, kirjutasime ühe ilusa peatüki Eesti võrkpalli ajalukku,„ kommenteeris Esna võrkpalliliidu kodulehe vahendusel. Tal jagus ka kiidusõnu Marily Lassi suunas: „Minu jaoks on ta Balti liiga parim libero.“

Ühtlasi peeti täna ka otsustav pronksimatš, kui Audentese SG/Noortekoondis kodus Viljandi Metallist jagu sai.