Kaspar Treier, Siim-Sander Vene ja Maik-Kalev Kotsar.

Foto: Martin Ahven, Karin Jaanus ja Teet Malsroos
Korvpall
6. aprill 2022, 11:50

Kui suured on tippliigades mängivate korvpallikoondislaste võimalused jõuda play-off’i?

Kuue tippliigas mängiva Eesti korvpallikoondislase (Sander Raieste, Kristian Kullamäe, Siim-Sander Vene, Kaspar Treier, Janari Jõesaar ja Maik-Kalev Kotsar) põhihooaeg on lõpusirgel, sest Hispaania, Itaalia ja Saksamaa meistrisarjas on mängimata veel umbes kuus vooru. Õhtuleht vaatas otsa eestlaste koduklubide vormile ja eelolevale graafikule ning pani mehed pingeritta kohamängudele jõudmise tõenäosuse järgi.

1. Kaspar Treier ja Sassari Dinamo

Mis on seis praegu? Serie As on teistel eest kolm satsi (Bologna Virtus, Milano, Brescia), aga ülejäänud liiga on päris tihe. Sassari hoiab 12 võiduga neljandat kohta, aga samas on 13. meeskonnal Pesarol neist vaid kaks võitu vähem.

Milline on meeskonna viimase aja vorm? Märtsi keskel sai Sassari kaks valusat neljapunktilist kaotust paberil nõrgematelt satsidelt (Tortona ja Reggio Emilia), kuid seejärel alistati napilt 85 : 79 Bologna Fortitudo ja pandi 92 : 90 selili Euroliiga sats Milano Olimpia. Kahjuks eestlase roll oli võitudes üsna väike, sest esimeses matšis sai ta kaheksa ja teises kolm minutit mänguaega, mille jooksul ta ei saanud kätt valgeks ega kätte ühtegi lauapalli.

Edasi lugemiseks: