Kristin Tattar.

Foto: PDGATour
Spordivaria
6. aprill 2022, 16:29

Hooaega suurepäraselt alustanud Kristin Tattar: tunnen end rajal mugavamalt ja õnnelikumana

Eesti parim kettagolfimängija Kristin Tattar on hooaega alustanud suurepäraselt: ta jõudis veebruari lõpus ja märtsis USAs kõigil viiel võistusel poodiumile ning hoiab profituuri kokkuvõttes teist kohta.

„Kindlasti oli minus [USAsse minnes] teatud ebakindlus, sest olin suurema osa hooajavälisest ajast visanud kettaid lumes ja lühikestel radadel või võrku,“ rääkis Tattar Latitude 64 kodulehel avaldatud inglisekeelses intervjuus. „Olla sooja ilmaga väljas ja püüda kaugmaakettaid täpselt visata, on sellest väga erinev. Usun, et läks üpris hästi, aga arenemistuumi mõistagi jagub.“

Märtsi lõpus põikas Tattar poolteiseks nädalaks kodumaale, kuid juba neljapäeval astub lennukile, et taas teisele poole Atlandi ookeani rännata. Aasta esimene reis, nagu mainitud, oli väga edukas. Ta võitis ühe A-kategooria turniiri (Memorial Championship), mis ei kuulu profituuri kalendrisse, ning saavutas PDGA tuuril kaks teist ja kaks kolmandat kohta.

Tattar osutas, et nägi talvel kõvasti vaeva vaimse poolega. „Tunnen, et see tasus ära. Tunnen end rajal mugavamalt ja õnnelikumana. Aga nagu mainisin, siis arenguruumi on palju. Arvatavasti on seda alati. Õppisin selle reisi jooksul, et pean harjutama rohkem tuulega mängimist, et valida rasketes oludes enesekindlamalt kettaid,“ arutles ta.

Järgmisena võistleb Tattar 14.–17. aprillil Georgia osariigis toimuval aasta esimesel Major-kategooria turniiril Champions Cup, seejärel on kavas nii-öelda tavalised profituuri etapid Jonesboro Open (Arkansases) ja Dynamic Discs Open (Kansases).

PDGA tuuri juhib valitsev maailmameister Catrina Allen 280 punktiga, Tattaril on teisena koos 258,75 ja Paige Pierce'il kolmandana 242 punkti.

Hooaja parimad selguvad nii, et arvesse lähevad kaheksa paremat tulemust 12st tavalisest tuurietapist, kolm paremat Silver Series kategooria võistlust kaheksast, kaks paremat Majori tulemust neljast ning mõlemad DGPT play-off üritused. Kusjuures Major-kategooria võistlused on väärt 150% ja Silver Series omad 25% tavaliste etappide punktidest. Üldseisuga saab tutvuda siin.