Eesti meeste võrkpallimeistrivõistluste finaalseeria 4. mäng Pärnu spordihallis.

Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
6. aprill 2022, 21:25

GALERII | Tartu võitis kõik, mis võita andis. Rikberg: Pärnu pani kolmanda käigu pealt otse viienda-kuuenda (2)

Üllatust ei sündinud. Tartu Bigbanki võrkpallimeeskond alistas ka Eesti meistrivõistluste finaalseeria neljandas mängus Pärnu satsi ning alustas suvepealinnas hooaja kolmandat tiitlipidu.

Pinget ja põnevust oli Pärnus spordihallis üksjagu, kuid kokkuvõttes ähvardasid asjad minna nii nagu eelmises kolmes mängus ehk 3 : 0 tänavust hooaega domineerinud Tartu kasuks. Läks pisut teisiti.

Esimese geimi võitsid tartlased 25 : 23 ja teise 25 : 22, kuid kolmanda geimi „mängumeeste punktid“ algasid Pärnu kahepunktilises eduseisus (21 : 19). Kui Markus Uuskari lödi serv ja Kevin Soo edukas ühene blokk vinnasid Tartu 23 : 23 viigini, võttis Pärnu peatreener Avo Keel aja maha.

Arvestades, et kodumeeskond sai pärast seda finaalseeria esimese (!) geimpalli, siis võib mõttepausi lugeda kordaläinuks. Tõsi, esimene geimpall ei toonud edu, vaid lõppes Boris Žukovi võrkulöögiga. Lõpuks otsustas asja ära Uuskari, kelle kaks järjestikust punkti tõid Pärnule 27 : 25 geimivõidu.

Kas see lõi Tartu mehed natuke rivist välja või andis pärnakatele lisakäigu, aga neljas geim kulges seisuni 22 : 20 stabiilsest Pärnu ühe-kahepunktilises eduseisus. Ent Valentin Kordase serviäss tõi tabloole 22 : 22 viigi, millele Keel reageeris time-out'iga.

Pärnu teenis veel seisult 24 : 23 geimpalli, kuid Martti Juhkami ründas blokist auti (24 : 24), millele järgnes Žukovi ebaõnnestunud rünnak ning otsustava punkti lõi põrandasse Juhkami. Kolmest kolm! Tartu Bigbank võitis tänavu nii karikavõistlused, Balti liiga kui ka nüüd Eesti liiga.

„Kahju, et ei tulnud kolme sarja peale kokku kõik 12 : 0 [võidud], see on ainuke sari Baltikumis, kus andsime geimi,“ sõnas võitjate juhendaja Alar Rikberg telekanali Duo5 otse-eetris. „Ei ole ammu harjunud sellist mängu mängima. Müts maha meeste ees, näitasime, et meil on sisu. Tahes-tahtmata pean väga-väga kiitma Pärnut. Nad ei pannud kolmanda käigu pealt neljandat, vaid otse viienda-kuuenda peale.“

Martti Juhkami: „Ütlesin esimestes trennides, et eesmärk oleks mängida terve hooaeg nii, et ei kaota ühtki mängu. Natuke naerdi minu üle, aga kaotasime ainult ühe mängu (ilma eurosarjadeta – M. T.). Näitasime oma kvaliteeti läbi hooaja.“

Pärnu meeskonna kapten Markus Uuskari ei osanud öelda, miks me ei näinud sellist Pärnut eelmistes matšides. „Riietusruumis ja trennis oleme rääkinud neist asjadest, aga väljakul pole esimeses kolmes mängus meid näha olnud. Ei oska öelda, miks nii.“

Juhkami tõi võitjatele 24 punkti (+12), Valentin Kordas lisas 21 punkti (+11) ja Albert Hurt 9 silma (+4). Tartu vastuvõtt oli 42%, rünnak 44%, blokist saadi 6 ja servilt 2 punkti (vigu tehti 17).

Pärnu resultatiivseim oli 26 punkti (+11) toonud Uuskari, Žukov lisas 18 punkti (+10). Pärnu teenis blokiga 4 ja serviga 5 punkti (vigu tehti 19).

Tartu poolelt ei mänginud Mart Naaber ega Alex Saaremaa, Pärnul Bogdan Mazenko ja finaali teises mängus kämblaluu murdnud Jo Mauricio.