Fernando Alonso naudib vormel 1 sarja ja ei plaani veel niipea lõpetada.

Foto: Paul Crock / AFP / Scanpix
Vormel 1
8. aprill 2022, 14:14

Peagi Jäämehelt rekordi endale napsav Alonso: plaanin sõita veel mitu head aastat

40aastasest Fernando Alonsost saab sel hooajal tõenäoliselt vormel 1 ajaloos kõige enam starte teinud piloot. Senine rekord kuulub Kimi Räikkönenile, kes eelmise hooaja järel karjääri lõpetas. Alonso tahab jätkata veel mitu head hooaega.

Räikkönen tõmbas enda karjäärile joone alla eelmise hooaja järel ja sai kokku kirja 353 starti. Sarnaselt Jäämehele ka ise oma vormelikarjääris paariaastase pausi teinud Alonso on praeguseks jõudnud 338 peale, aga kuna hooaega on järel 21 etappi, siis peaks temast saama oktoobris Singapuris uus rekordimees.

Kaua aga Alonso veel jaksab? Nähtavasti kaua. „Kui ma oleksin 25aastane, siis seda juttu ilmselgelt ei oleks,“ tunnistas ta suheldes enne Austraalia GPd ajakirjanikega. „Asi on sageli vanuses, sest otsitakse nooremaid talente. Minu jaoks on see aga kvaliteetsetes esitustes. Eelmine aasta sõitsin ma hästi ja lõpetasin Estebanist (Alonso tegi oma meeskonnakaaslasele Esteban Oconile kokkuvõttes seitsme punktiga ära – toim) eespool.“

„Vaatame, kuidas sel aastal läheb. Asi pole vanuses, vaid esitustes,“ toonistas Alpine'i piloot veelkord. „Ma olen endiselt kiire ja konkurentsivõimeline, naudin F1 sarjas osalemist. Usun, et ma sõidan veel paar-kolm aastat.“

Alonsol on sel hooajal juba esimesed punktid kirjas, kui ta Bahreini GPl üheksandaks tuli. Seni on aga Ocon esinenud temast paremini, sest prantslane on 14 punktiga kuues ja Alonso kahe punktiga 13.

Sel nädalavahetusel põrisevad vormelid Melbourne'is Albert Parki ringrajal. Eesti aja järgi sõidetakse laupäeval kvalifikatsioon kell 9 hommikul ja põhisõit pühapäeval kell 8.