Kuu aega tagasi särasid Regina Oja ja Rene Zahkna rõõmsalt Otepää MK-etapil. Enam nad ilmselt nii heas tujus ei ole.

Foto: Aldo Luud
Talisport
8. aprill 2022, 15:19

Miks visati enamik laskesuusatippe EOK rahade pealt välja? „Nende sportlaste, kes jäid toetuse peale, arengut ja potentsiaali hinnati piisavaks. Teised seda lävendit ei ületanud.“ (3)

Kuivõrd Pekingi olümpiaga sai ümber üks olümpiatsükkel, siis istus Eesti Olümpiakomitee tippspordikomisjon koos talialade esindajatega maha ja vaadati, et kellele edaspidi toetusi määrata. Laskesuusatajaid sai sinna nimekirja kaks – Tuuli Tomingas ja Susan Külm.

„Ma hetkel ei oskagi öelda, milline Eesti laskesuusakoondise tulevik välja hakkab nägema, aga üks on kindel: selleks, et sõita teates kaheksas koht (kaheksas koht õnnestus Eesti teatenaiskonnal välja sõita Ruhpoldingu MK-etapil ja see on ühtlasi Eesti teatevõistkondade ajaloo parim tulemus - R. V.) ja tulevikus see ka üle sõita, on vaja vaid kahte sportlast,“ kirjutas toetusteta jäänud Regina Oja neljapäeva õhtul irooniliselt oma Instagramis. Ta jätkas samas vaimus: „Hea on tõdeda, et meie kõigi tulemusi ja panuseid on märgatud. Tõsiselt vahva on rabeleda rahvusvahelistel võistlustel ja saada ka MK-punkte, aga siiski mitte olla piisav.“

Edasi lugemiseks: