TalTech alistas teistkordselt Selveri ning võitis pronksi

Foto: Gertrud Alatare / volley.ee
Võrkpall
8. aprill 2022, 21:40

TalTechi pronksile tassinud Saar: „Peaksime meeskondlikult mune kasvatama.“ (1)

Eesti meistrivõistluste pronksiseeria teises kohtumises alistas TalTech 3 : 1 (23 : 25, 25 : 23, 25 : 23, 25 : 20) Tallinna Selveri ja sõidab koju medalitega.

Esimene geim kulges TalTechi dikteerimisel, kes suutis geimi keskel edu haarata. Denis Losnikovi serviäss tõi aga geimi lõpus Selveri punkti kaugusele (23 : 22) ning Timo Lõhmuse rünnak seadis ja jalule 23 : 23 viigi. Seejärel võitis avageimi pikima pallivahetuse Selver ja teenis geimpalli, mille realiseeris blokiga Mihkel Varblane – 25 : 23, vahendab volley.ee

Ka teist vaatust alustas paremini kodumeeskond, minnes Matej Šmidli rünnaku järel 17: 14 ette, ent sarnaselt avageimile ei suudetud edu hoida ning Selver viigistas 17:17. Geimi otsustavad hetked olid tasavägised ja seekord jäi numbritega 25 : 23 peale TalTech.

Kolmandas geimis haaras TalTech 13:10 edu, kahjuks sai aga siis vigastada Selveri sidemängija Karel Ellermaa, kelle jaoks oli mäng lõppenud. Teda asendas Sander Pärna. Selver võitles end Varblase serviässast 14 : 14 viigini, ent uuesti läks TalTech Kevin Saare rünnaku järel eest 17 : 15. Selver suutis korduvalt jõuda punkti kaugusele, ent viigini enam mitte ja TalTech läks järjekordse 25 : 23 geimivõiduga mängu 2 : 1 juhtima.

Neljas vaatus algas paremini Selverile, ent geimi teises pooles tegutses enesekindlamalt kodumeeskond, kes suutis 25 : 20 peale jääda ja võitis mängu seega 3 : 1 ning pronksiseeria mängudega 2 : 0.

TalTechi resultatiivseimana tõi Kevin Saar 19 punkti (+13), Matej Šmidl lisas 16 silma (+7). Selveri edukaim oli 18 punktiga (+11) Timo Lõhmus, Oliver Orava arvele jäi 16 punkti (+3). Kevin Saar sõnas, et pronks toob hooaja teisele poolele veidi leevendust ja vaatas aastale tagasi. „Hooaeg oli suures pildis okei, sest meil oli ju täiesti uus meeskond siin. Ja eks ühe hooajaga väga hästi mängima hakata meeskonnana ongi ehk raske. Väga rahule saame sel hooajal rahule jääda eurosarjaga, kus me häbisse ei jäänud. Ja Balti liiga Final Fouris teine koht on ka väga kõva tulemus, kahe turniiriga võime väga rahule jääda,“ sõnas Saar.

Mängu vastuvõtul oli parem Selver – 59% vs 46%, rünnakuid lahendas paremini TalTech – 45% vs. 44%, blokis oli 9 vs. 8 üle TalTech ja servil 5 vs. 2 Selver.

Saar polnud siiski aastaga üdini rahul. „Hooaja teises pooles tekkisid meeskonna sees sisepinged ja oli natuke nääklemist, ei olnud enam ühtne tiim seal Pärnuga mängides [poolfinaalseerias]. Kui vastane mängib hästi ja paneb surve alla, siis tekivadki sellised asjad, see on normaalne. Aga kokkuvõttes võib hooajaga siiski rahule jääda,“ pööras ta tähelepanu poolfinaalseeriale, kus Pärnu vastu juhiti mängudega 2 : 0 , kuid seeria kaotati 2 : 3.

„Mis edasi? Peaksime meeskondlikult mune kasvatama. Jõulude ajal jäi meil enesekindlusest puudu, proovisime läbi ühe mehe mängida. Leian, et niimoodi ei saa. Hooaega me veel ei lõpeta, kasvatame nädal aega veel mune. Ja siis vaatame, mis edasi saab,“ ütles Saar.