ETV spordiajakirjanik Anu Säärits enda lugu Hiina propagandana ei näe: „Me ju ei kiitnud Hiinat, vaid vaid me lihtsalt näitasime, et Hiinas toimus selline üritus.“

Foto: Alar Truu
Spordivaria
9. aprill 2022, 14:47

Kas ETV näitas spordiuudistes Hiina propagandat? Säärits: „Selleks peab ikka päris vähe intelligentsi olema, et siin propagandat näha.“ (1)

ETV reedeõhtuses spordisaates pühendati minut ja kakskümmend sekundit teemale, kuidas Hiina president ja valitsus autasustas olümpiasportlaseid ja tunnustas neid silmapaistvate soorituste eest. Õhtulehega suhelnud inimesed on muret tundnud, et kas ETV näitas Eesti rahvale tõesti Hiina propagandat?

Saate toimetaja Anu Säärits kinnitas, et muretsemiseks pole põhjust, sest see oli traditsiooniline olümpiajärgne saatelõik. „Kui me näitame, kuidas Eesti president olümpiasportlased vastu võtab, siis miks ei või näidata, kuidas olümpia korraldaja võtab vastu Kelly Sildaru suure konkurendi ja mida ta teeb? Mis selles siis kummalist on? Kui meil on olnud olümpia Itaalias ja Itaalia sportlaseid hiljem tänatakse, siis me oleme ka seda näidanud,” sõnas ta.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99