Robert Valge, Valdo Lips ja Jalen Riley.

Foto: Aldo Luud
Korvpall
12. aprill 2022, 17:34

AUHINNAD | Eesti-Läti liiga kohamängude parim treener, MVP, eestlaste sümboolne viisik ja teised virtuaalsed vimplid

Pühapäeval tõmmati joon alla Eesti-Läti liiga veerandfinaalidega alanud ning finaalseeriaga päädinud kohamängudele. Õhtuleht jagas virtuaalsed vimplid kohamängude kõige väärtuslikumale korvpallurile, parimale kaitsjale, parimale eestlasele, parimale treenerile ning pani kokku nii üleüldise kui eestlaste sümboolse viisiku.

Parim eestlane: Robert Valge. Sarnaselt Pärnu meeskonnaga õnnestus Valgelgi neljast mängust kolm. Kalev/Cramo vastu jõudis 24aastane snaiper kahel korral kahekordse punktisummani ja rassis edukalt kaitses. Poolfinaalis Viimsi vastu oli ta üsna liimist lahti (visked 2/7), aga Valge rehabiliteeris ennast pronksimängus.

„Kindlasti minu selle hooaja parim mäng. Oleks võinud eilsele sattuda, aga sobib ka täna. Kui panin esimese poolaja lõpuks kolmese kotti, siis oli tunne, et rohkem täna mööda ei lähe,“ võttis ta kokku kohtumise, kus ta tabas kaheseid 5/6, kolmeseid 5/5 ning vabaviskeid 5/5, mis kokku andis 30 punkti. Vägev sooritus, millega Valge saab õlale patsutuse. Poleks Valgel pronksimäng välja tulnud, siis olnuks tõsised kandidaadid ka Rain Veideman ja Taavi Jurkatamm.

Kes oli aga kõige väärtuslikum mängija, parim Eesti klubi mängija, treener ning kes pääsesid veel sümboolsesse viisikusse?

Edasi lugemiseks: