Henrik Ojamaa (rohelises) lõi Kuressaare vastu iluvärava.

Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
12. aprill 2022, 20:12

Flora jätkab meistriliigas täiseduga. Kuressaare kaitsja: „Üldjoontes okei mäng, aga paraku 0 : 3.“

Tallinna Flora jätkab jalgpalli meistriliigas täiseduga, seitsmendas voorus alistasid nad võõrsil Kuressaare 3 : 0.

Kuressaare kunstmuruväljakul toimunud kohtumise esimene veerandtund möödus üsna uniselt. Kuid siis hakkas juhtuma, sest äärekaitsja Michael Lilanderi üritus lendas väravast meetri võrra mööda ja minut hiljem võttis kodumeeskonna kollkipper Kristen Lapa ära Konstantin Vasslijevi ohtliku löögi. Möödus veel paar minutit ning Lapa tõi lati alt ära järjekordse Lilanderi löögi.

Kaitses tublilt seisnud Kuressaare pidas vastu 31. minutit, aga siis mängis nende raudvara Rauno Tutk karistusalas õnnetult käega ning järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris Sergei Zenjov. Võidelnud saarlaste lootused punkti(de)le kustusid 58. minutil. Lühidalt lahti mängitud nurgalöögi järel saatis Vassiljev kaarpalli värava esisele, kus kõige kõrgemale kerkis koondise keskkaitsja Joonas Tamm.

Flora äär Henrik Ojamaa tunnistas Soccernet.ee ülekandes, et mäng oli võitluslik. „Teadsime, et Kuressaare meeskond tuleb vastu hea pühendumusega ja võitluslikult. Nendega mängides tuleb nendes valdkondades vastu panna. Kui olime duellides edukad ja võitsime neid, siis saime palli liigutada ja viia seda äärelt-äärele,“ selgitas ta kohtumise järel ülekandes võidu võtit.

80. minutil nägid 150 kohale jõudnud pealtvaatajat senise hooaja üht ilusamat väravat, kui Henrik Ojamaa keerutas palli paarikümnelt meetrilt ristnurka. „Paar minutit varem läksin pealsega löögile, aga siis jäi keegi ette. Nüüd üritasin ümber kaitse keerutada, tuli hästi välja,“ kirjeldas Ojamaa tabamust.

Nii võttis Flora liigahooaja seitsmendas mängus seitsmenda võidu. Kui eelmisel aastal meeskond paaril korral koperdas väiksemate vastu, siis tänavu nad tabeli teise poole satsidele pole veel võimalust pakkunud. „See on sel hooajal üks asi, kus tahame juurde panna – peame hoidma oma taset ja keskendumist kogu aeg kõrgel. Mängijatena nõuame seda üksteiselt, et vaatamata seisule, me ei tohi standardeid alla lasta. Peame oleme motiveeritud sama moodi nagu tugevamate vastu,“ sedastas Ojamaa.

Kuresaare on seitsmest mängust võitnud kaks ja viigistanud ühe. Meeskonna kaitsja Sander Alex Liit nentis, et väljakul oli hea võitlus. „Üldjoontes okei mäng, aga paraku 0 : 3. Vastane oli parem,“ lausus ta. „Flora on teada-tuntud oma hea söödumängu poolest, täna tuli see neil erakordselt hästi välja. Meie poolt oli peamine see, et kõik jäid terveks ja oli üldjoontes soliidne esitus.“

Õhtu teises kohtumises võõrustas Pärnu Rehepapi kunstmuruväljakul Tartu Tammekat. Avapoolaeg kuulus külalistele, kes sai 32. minutil teenitud värava, kui Henri Välja riputas palli kasti ning Tanel Tammik vajutas selle ühe puutega võrku.

Teisel poolajal liiga kaheksas meeskond kosus ning udus toimunud matšis vajutas 76. minutil vajutas Martin Kase võrku Sander Sinilaidi antud nurgalöögi. Kuid viik püsis tablool vaid kaks minutit. Teise söödupunkti sai kirja Välja, kelle sooritatud kornerist skooris Gerdo Juhkam.

Seitsmenda vooru suurimas matšis madistab tabeli teine meeskond Tallinna FCI Levadia kolmapäeva õhtul liiga kolmanda klubi Nõmme Kaljuga. Enne seda võõrustab Narva Trans seni kõik mängud kaotanud Tallinna Kalevit ning Paide linnameeskond võtab sealsel kunstmuruväljakul vastu Tallinna Legioni noored poisid.

Tabeliseis.

Foto: Jalgpall.ee