Nikita Mazepin.

Foto: Reuters / Scanpix
Vormel 1
12. aprill 2022, 20:53

Itaalia arestis Venemaa vormelisõitjalt 105 miljoni euro väärtuses varasid (2)

Reuters teatas politseiallikatele viidates, et Itaalia võimud konfiskeerisid Mazepini ja tema isa Dimitri Mazepini varasid umbes 105 miljoni euro väärtuses.

Reutersi andmetel oli operatsioon keskmes Sardiinia põhjaosas asuvale villa, Mazepini esindajad ei soostunud juhtumit kommenteerima. Dmitri Mazepin kuulub väidetavalt Venemaa presidendi Vladimir Putini lähiringi ja juhib väetist tootvat ettevõtet Uralkali. Möödunud hooajal oli firma vormel 1 meeskonna Haas peasponsor ning nii pääses Nikita masina rooli. 

Kui veebruari lõpus alustas Venemaa Ukrainas sõjategevust, lõpetas Haas Uralkaliga koostöö. Ühtlasi sai kinga Nikita. Piloot nentis juba möödunud nädalal, et eeldatavasti on ta pere varad löögi all. „Ma ei nõustu sellega, et olen seotud sanktsioonidega. Olen varem öelnud, et hakkan selle vastu võitlema,“ ütles ta BBC-le antud intervjuus.

Nikita silmis tehakse praegu venelastele liiga. „Kogu olukord ja see, mis tehakse sportlaste suhtes, on minu riigi vastane tühistamiskultuur,“ õigustas ta sõjategevust.

Nikita Mazepin sõitis eelmisel hooajal Haasi meeskonnas, kuid ei saanud ühtegi MM-punkti ja jäi pigem silma skandaalidega. Eelmise hooaja eel lekkis sotsiaalmeediasse video, kus ta rebis paljaks noore naisterahva rinnad. See tekitas suure skandaali ja fännid nõudsid mehe vormelisarjast eemaldamist. Samuti sai Mazepin kaaspilootidelt kõvasti kriitikat ohtlike manöövrite ja rumalate otsuste eest. Ent isa rahakoti toel sarja pääsenud piloot sai kirja täishooaja.

Itaalia politsei on viimastel nädalatel Vene oligarhidelt konfiskeerinud villasid ja jahte rohkem kui 900 miljoni euro väärtuses. Väärtuslikum neist on olnud miljardär Andrei Melnitšenko superjaht, mille hind on üle 500 miljoni euro.