Marko Meerits korjas viimasel minutil võrgust ühe palli.

Foto: Ilmar Saabas / Ekspress Meedia
Jalgpall
17. aprill 2022, 19:37

Kalju koperdas mätta otsa ja suure neliku võiduseeria sai läbi

Sel hooajal jalgpalli meistriliigas Tallinna Florale kaotanud ja FCI Levadiaga viigistanud Nõmme Kalju läks Tartusse kolme punkti järele, ent leppis sealse Tammekaga 1 : 1 viiki.

Meistriliiga esimeses seitsmes voorus tunnistasid neli suurt (Flora, Levadia, Kalju ja Paide linnameeskond) sarja ülejäänud kuue satsi vastu vaid võite. Tartus Sepa staadionil toimunud matški algas sama stsenaariumiga. Avapoolaja keskel tabas Maksim Gussevi tsenderdus Taijo Teniste kätt, mistap kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi, mille 29. minutil realiseeris Igor Subbotin.

37. minutil oli Kalju väga lähedal teisele väravale, ent meistriliigas särav Alex Matthias Tamm näitas, miks ta mängib Kaljus, mitte välismaal. Väravavahiga silmitsi pääsenud Tamme otsustav puude läks pikaks, ründaja mängis end väga väikese nurga alla ning tema löögi klaaris joonelt Tammeka kaitsja. Paar minutit hiljem oli hea võimalus Nikita Komissarovil, aga pall lendas napilt raamidest mööda.

Teine poolaeg oli suur suluseisupidu, sest mõlema meeskonna ründavad mängijad jäid järjepanu kaitseliinist valele poole. Nii polnud määruspärased ka Tammeka Tanel Tammiku ning Kalju Aleksandr Volkovi tabamused.

Kuid viimasel kümnel minutil sai Tammeka ootamatult peale hea surve ning see tõi tulemust 90. minutil, kui Carl Robert Mägimetsa karistuslöögi suunas peaga võrku Kevin Mätas. „Kui sa ei löö omi võimalusi ära, siis... meil oli kolm 100% võimalust, aga ei realiseerinud. Viigipunktist on kahju, aga see on jalgpall,“ tunnistas peale kohtumist Soccerneti ülekandes Igor Subbotin. „Esimesel poolajal mängisime hästi ja kõik oli okei.

Väikese puhkuse järgset lagunemist ei osanud Subbotin selgitada. „Teisel poolajal võib-olla traumad ja nendest tulnud vahetused ajasid asja sassi,“ pööras ta tähelepanu Yohan Mannone ja Maksim Gussevi vigastustele. „Võib-olla oli ka väike väsimus peale Levadia mängu. Võib-olla me ei tahtnud piisavalt. Võib-olla polnud õnne.“

Kaljul on koos 17 punkti, liigat juhtivat Florast jäävad nad maha 7 silmaga. Tammeka on 11 punktiga kuues. Tartlaste kapten Gerdo Juhkam tõdes, et nad läksid tegelikult mängu võitma. „Aga kui lööd nii lõpus viigivärava, siis pole midagi öelda… see maitseb hästi,“ lausus kaitsja, kelle väitel tõi edu poolajal tehtud taktikalised muudatused. „Eks see annab motivatsioonilaengu. Aga terve meeskond mõtleb, et me peamegi suurtelt punkte võtma.“

Õhtu teises kohtumises võõrustas valitsev meister FCI Levadia Kuressaaret. Mängu valitses oodatult kodumeeskond, aga veerand tundi enne kohtumise lõppu oli tablool 0 : 0. Kuid siis leidis Bogdan Vaštšuki tsenderdus Zakaria Beglarišvili peanupu ning Levadia sai teenitud värava ja 1 : 0 võidu.

Levadia jääb Florast maha viie silmaga. Eeloleval kolmapäeval peavad nad järgi koroonajuhtumite tõttu edasi lükatud kohtumise Narva Transiga, pühapäeval aga madistavad liiga kaks parimat satsi omavahel.