Epp MäeFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
15. september 2022, 06:24

Lugu ilmus esmakordselt 20. aprillil 2022.

NAISTELEHE ARHIIV | Eesti parim naismaadleja Epp Mäe: „Meestega treenides olen endale kasvatanud paksu naha. Kivinenud suhtumist kohtas varem palju, nüüd enam mitte. Keegi ei julge.“ (1)

Maadleja Epp Mäe medalitel on armas muster – päev enne isa sünnipäeva krooniti ta Euroopa meistriks, ema hällipäeva järel riputati kaela maailmameistrivõistluste hõbemedal. Nüüd tegi ta sünnipäevakingi iseendale.

„Tead, Epp, sa oled vastik vastane.“ Nii on konkurendid talle öelnud. Sportlasele pole kunagi meeldinud mõte ühest kindlast talle omasest võttest. Epu trump on mitmekesisus – vastaseid põlvili suruval maadlusleedil on võrdselt tugev üla- ja alakeha. Matil maadeldes pole aega oodata ega analüüsida, silmapilk tuleb reageerida. „Trennis teen mõnda liigutust tuhandeid kordi, et see kehasse salvestuks.“

Auahnus, tahe ja kirg – absoluutsesse tippu on naise aidanud lõputu töötahe. Maal kasvades on tulnud hommikust õhtuni tööd rassida ja vägilasrammuga sportlane meenutab, kuidas isakodus juba töö otsa ei saanud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99