Eesti plokkvibu naiskond: Maris Tetsmann, Meeri-Marita Paas ja Lisell Jäätma.

Foto: Eesti vibuliit.
Spordivaria
20. aprill 2022, 18:06

Plokkvibunaiskond põrutas poodiumile: eestlannad tegi MK-etapil ajalugu

18.–24. aprillini toimub Türgis Hyundai Archery maailmakarikasarja esimene etapp vibulaskmises, kus Eesti plokkvibunaiskond koosseisus Lisell Jäätma, Meeri-Marita Paas ja Maris Tetsmann võitis pronksmedali. Eestile on see ajaloo esimene maailmakarikaetapi medal vibulaskmises.

Maailmakarikasarja esimene etapp algas Eesti naistele kohe väga edukalt. Vaatamata vihmastele ja tuulistele oludele lõpetasid Eesti naised eelringid suurepärase tulemusega kogudes 2079 silma, millega võitsid kvalifikatsiooniringid, vahendab vibuliit.

Nii pääses naiskond otse veerandfinaali, kus nad alistasid 232 : 228 Hollandi näitsikud. Poolfinaalis vannuti küll napilt 231 : 234 alla Türgi naiskonnale, aga pronksimatšis võitlesid eestlannad südikalt ning võitsid tasavägise lahingu Prantsuse koondise vastu 230 : 229.

„Oleme väga õnnelikud oma esimese MK-medali üle. Pole veel siiani hästi kohale jõudnud, millega hakkama oleme saanud. Ei osanud oodata, et hooaja esimesel võistlusel kohe medal tuleb,“ rääkis Eesti naiskond vibuliidu pressiteenistuse vahendusel.

„Oleme saanud nii vähe välitingimustes treenida, selles osas on teistel maadel suurem eelis. Täna tulime laskmise ja närvidega hästi toime, kuigi duellid olid väga rasked. Eelmisel aastal olime hädas veerandfinaalist edasi saamisega, sel aastal tundub, et oleme needuse murdnud. Naiskondlik hooaeg algas hästi, eks homne näita, mis individuaalmatšid toovad.“

Muidugi jäi eestlannade esitusega rahule ka treener Maarika Jäätma. „Olen väga õnnelik koos naiskonnaga! Eesti esimene maailmakarika medal vibulaskmises on kõva sõna. Tänane päev oli raske, midagi ei tulnud kergelt. Suur töö ja vaev hakkab oma vilju kandma, seda on hea näha,“ ütles Jäätma.

Kolmapäeval jätkuvad võistlused sportvibu eelringidega, kus eestlastest on võistlustules Reena Pärnat, Triinu Lilienthal ja Karl Kivilo.