Foto: John Locher / AP Photo/ Scanpix; Martin Keep / Reuters / Scanpix.
Jalgpall
21. aprill 2022, 13:09

OHHOO! Sir Lewis Hamilton ja Serena Williams plaanivad üheskoos Chelsea osta (2)

Seitsmekordne vormel 1 maailmameister Sir Lewis Hamilton ja 23kordne suure slämmi tenniseturniiri tšempion Serena Williams sukelduvad vutiärisse. Nad on otsustanud investeerida 20 miljonit naela endise Liverpool FC esimehe Sir Martin Broughtoni juhitud konsortsiumisse, mis soovib soetada Londoni Chelsea klubi.

Hamilton ja Williams on vaieldamatult maailma täielikku tippu kuuluvad sportlased. Nad on omal alal ajaloo suurimate nimede seas. Nüüd on nad otsustanud üheskoos toetada endist British Airwaysi juhti Broughtonit, kes otsib Chelsea soetamiseks investoreid. Mõlemad panustavad konsortsiumisse ca 10 miljoni naelaga.

Mõlemad spordisangarid on viimasel ajal aina agaramalt ärimaailmasse sukeldunud. Williams on omanimelise riskikapitali fondi omanik, mis äsja teatas näiteks Ühendkuningriigi start-upi Opensponsorshipi investeerimisest. Hamilton on samuti pannud õla alla paljudele iduettevõtetele. Enda Chelseaga sidumine tuleb eriti suure üllatusena just F1 sõitja puhul, sest tegemist on suure Arsenali poolehoidjaga.

Sky andmetel on konsortsiumiga liitunud veel üks suur Ühendkuningriigi spordilegend ehk kergejõustikumaailma ninamees Lord Sebastian Coe.

Potentsiaalsed Chelsea uued omanikud poleks sugugi mitte esimesed spordikuulsused, kes Premier League’i klubi soetanud. NBA täht LeBron James on juba enam kui kümmekond aastat üks Liverpool FC osanikest. James omab üht protsenti Fenway Sports Groupist, mis omakorda on Liverpooli omanik.